На Київському морі загинув батько і двоє дітей / фото t.me/dsns_telegram

Трагічний випадок стався в акваторії Київського водосховища біля села Лебедівка Вишгородського району. Батька та двох дочок, які відпочивали на надувному матраці, віднесло від берега.

Молодшу дівчинку намагалися врятувати, але вона померла по дорозі в лікарню. Тіло старшої дочки виявили через два дні, а тіло 36-річного батька знайшли на п'ятий день пошуків.

Матраци на спокійній воді віднесло вітром від берега

"20 червня по Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в акваторії Київського водосховища, ймовірно, потонули три людини: 36-річний батько і двоє дітей 10 та чотирьох років", - йдеться в повідомленні ДСНС.

Відео дня

При цьому очевидці розповіли, що надувні матраци, на яких відпочивала сім'я, віднесло від берега вітром. Пізніше матраци перекинулися, в результаті чого батько та дві дівчинки опинилися у воді. Водночас очевидці стверджують, що вода була спокійною, тому вони не розуміють, як сталася трагедія.

Читайте такожНа Київському водосховищі знайшли тіло чоловіка, який потонув разом з доньками (фото)

10-річну дівчинку шукали два дні, а батька-чотири

Молодшу дівчинку з води дістали місцеві жителі, але врятувати її не вдалося, дитина померла дорогою в лікарню.

"Як матраци могло перевернути, я навіть не уявляю. Бачила, як витягли молодшу дівчинку, років чотирьох. Їй робили штучне дихання, приїхала швидка, відвезла її. Але, кажуть, дитину навіть до лікарні не встигли довезти. А мама була в шоці", - розповіла очевидиця інциденту.

Через два дні пошукових робіт - 22 червня – біля села Козаровичі, що за 10 кілометрів від місця трагедії, виявили тіло старшої дочки.

Найдовше шукали батька дівчаток. Його тіло виявили лише на п'ятий день пошуків.

Що відомо про сім'ю загиблих

Сім'я проживала недалеко від місця трагедії.

За словами односельців, загиблий чоловік - місцевий житель, а його дружина Ліна зі своєю матір'ю Тетяною переїхали в село багато років тому. Тепер у Ліни залишилася тільки мама, яка сама втратила чоловіка.

"Це таке горе для матері Ліни, Тетяни. Кілька років тому вона сама втратила чоловіка. Весь цей час їздила на заробітки в Європу, працювала покоївкою. А тепер загинув зять та двоє онучок", - розповів знайомий сім'ї.

Батька і двох дочок поховають разом.

Як раніше повідомляв УНІАН, в Києві рятувальники випадково витягли з води дитину, який міг стати черговою жертвою літнього сезону утоплень.

Дівчинку відносило течією біля Пішохідного мосту. За допомогою рятувального круга дитини врятували, на катері UMS-600 доставили до берега і передали поряд поліції.