У Броварах впав вертоліт - всі подробиці на УНІАН / t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський доручив Службі безпеки України у взаємодії з Національною поліцією України й іншими уповноваженими органами зʼясувати всі обставини падіння гелікоптера у Броварах.

"Сьогодні в Броварах Київської області сталася жахлива трагедія. Розбився гелікоптер ДСНС, на місці падіння виникла пожежа. Станом на цю хвилину 15 людей загинули. Точне число жертв трагедії наразі встановлюється", - зазначив він у своїх соцмережах.

Зеленський нагадав, що серед загиблих міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, їхні помічники та екіпаж гвинтокрила.

Відео дня

"Травмовано 25 людей, серед них 10 дітей. Станом на цю хвилину загинули три дитини. Невимовний біль. Гвинтокрил упав на територію одного з дитячих садочків", - уточнив він.

Глава держави зауважив, що доручив Службі безпеки України у взаємодії з Нацполіцією України й іншими уповноваженими органами зʼясувати всі обставини того, що сталося. "На місці трагедії працюють усі служби. Мої співчуття всім рідним і близьким загиблих! Денис, Євген, Юрій, команда МВС... справжні патріоти України. Світла памʼять! Світла памʼять усім, чиї життя забрав цей чорний ранок", - додав Зеленський.

Падіння гелікоптера в Броварах – що трапилось

Сьогодні, 18 січня, поблизу дитсадка у Броварах на Київщині впав гвинтокрил ДСНС. На його борту перебувало дев'ять людей: шість представників оперативної групи МВС, зокрема, керівництво міністерства - міністр Денис Монастирський, його заступник Євген Єнін та держсекретар Юрій Лубкович, а також троє членів екіпажу ДСНС. Усі, хто був на борту гелікоптера, загинули.

Станом на 10:30 відомо про 18 загиблих, з них – троє дітей, та 29 поранених, 15 з яких – діти. Вони перебувають у лікарні.

В Офісі генпрокурора заявили, що правоохоронці розглядають всі можливі версії аварії.

Згодом прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив негайно створити спеціальну групу для детального розслідування обставин падіння літака.

Вас також можуть зацікавити новини: