Очікується погіршення криміногенної обстановки / фото: pixabay.com

Поліція Одеси через карантин в європейських країнах з травня очікує на підвищення рівня злочинності.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех.

Він повідомив, що зараз рівень злочинності в регіоні знизився, але з травня очікується погіршення криміногенної обстановки. Свою заяву начальник главку пояснив тим, що так званим «гастролерам», які відвідують європейські країни з метою здійснення грабежів, крадіжок тощо, потрапити до них в умовах карантину буде проблематично. Тому для них стає привабливим Одеський регіон.

Відео дня

«З травня очікуємо приїзд "гастролерів" ... У зв'язку з тим, що європейські країни будуть закриті, ми вже бачимо, що буде відповідний сплеск злочинності на території регіону», - сказав він.

Станом на сьогодні як позитивний фактор, він відзначив загальне зменшення кількості зареєстрованих кримінальних злочинів, таких як тяжкі тілесні ушкодження, крадіжки, грабежі, розбійні напади, хуліганства тощо.

Разом з тим, начальник главку акцентував увагу на поширенні окремих специфічних видів кримінальних злочинів. Це шахрайство стосовно громадян, які замовляють медичні препарати та засоби індивідуального захисту в мережі Інтернет, заволодіння майном під виглядом «проведення дезінфекції» приміщень. Також вимагали кошти у громадян під приводом того, що їхні родичі нібито перебувають у важкому стані в лікарні і для їх лікування від коронавірусу необхідні гроші.

Правоохоронець також рекомендував містянам вжити відповідних заходів для збереження своїх автомобілів.

«Кожен день ми реєструємо 5-10 випадків «розбирання» автотранспорту. Знімають і б'ють скло, знімають номерні знаки, акумулятори, знімають колеса ... Крадуть речі із залишених без нагляду машин», - зазначив Бех.

Крім того, за його даними, зловмисники часто виманюють у людей великі суми для «викупу з поліції», яка нібито затримала їх родичів.