Січень 2023 у Києві виявився неймовірно теплим / фото УНІАН

Цього року тепло у січні побило безліч рекордів. Зокрема, січень увійшов у десятку найтепліших в Києві з 1881 року. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

"Середньомісячна температура повітря січня у Києві склала -0,3°С, що вище від кліматичної норми на 2,9°С", - повідомили кліматологи.

За їхніми даними, найхолодніше було 7 січня, коли мінімальна температура знизилась під ранок до -10°С, а найтепліше - 1 та 2 числа, коли максимальна температура підвищилась до  +13,2°С, встановивши таким чином температурні рекорди. Як повідомляється, ці дні січня стали найтеплішими за 143 роки спостережень у столиці. 

Відео дня

Загалом за місяць кліматологи зафіксували у Києві 16 температурних рекордів. Опадів у столиці випало лише 19 мм, або 51% від кліматичної норми. Цьогорічний січень посів 20 позицію у рейтингу найсухіших.

У січні 2023 у Києві встановлено 16 температурних рекордів / інфографіка УНІАН

Температурні рекорди у Києві

У середині січня в Києві фіксували температурні рекорди три дні поспіль. Так, 18 січня аномальне тепло побило одразу кілька рекордів у столиці. Зокрема, у цей день вперше за 143 роки спостережень середньодобова температура повітря склала +7,3°. Це на 1,6 градуса вище від попереднього показника 1993 року.

Наступного дня У Києві вперше за весь час спостережень максимальна температура повітря піднялась до +10 градусів.

Черговий температурний рекорд у столиці було встановлено й 20 січня. Тоді у Києві вперше за весь час спостережень максимальна температура повітря піднялась до +10,2°С.

Вас також можуть зацікавити новини: