REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це 12 грудня на брифінгу у Вашингтоні сказав прес-секретар Білого дому Джош Ернест (трансляція брифінгу відбувалася на сайті Білого дому).

”Ми все ще потребуємо ознайомлення з цими частинами законодавства, перш ніж ми будемо озвучувати нашу конкретну позицію з цього питання. Але я можу сказати, як і багато членів Конгресу, адміністрація, як і раніше, залишається глибоко занепокоєною агресивними діями Росії в Україні, у тому числі окупацією та намаганням анексувати Крим, а також підтримкою сепаратистів на сході України”, - сказав Ернест.

Він нагадав, що адміністрація президента США об`єднала широку коаліцію країн для введення жорстких санкцій, що змушує Росію платити реальну ціну за свої дії.

Читайте такожПоставки зброї в Україну несуть для США більше ризику, ніж користі - експерт

”Наша мета тут полягала у тому, щоб спробувати зберегти об`єднаний фронт з нашими союзниками і партнерами у цих зусиллях”, - додав Ернест.

За його словами, коли йдеться про санкції, то їхнє введення має відбуватися спільно з партнерами з Європейського Союзу, щоб санкції мали потужний вплив.

Ернест висловив переконання, що президент РФ Володимир Путін стикається з доволі принциповим вибором, а саме - постає питання, чи можуть бути дестабілізуючі дії в Україні вартими тої значної ціни, яку сплачує російська економіка.

Прес-секретар Білого дому наголосив, що США хочуть переконатися, що по мірі того, як було впроваджено санкційний режим, такі дії зберігають коаліцію країн об`єднаною та мінімізують вплив санкцій на американські підприємства.

Читайте такожСША шукають найкращі варіанти підтримки України - Держдеп

”Це є делікатною роботою, і саме тому ми будемо переглядати законодавство і визначимо, чи дійсно президент може підписати його”, - наголосив Ернест.

Як повідомляв УНІАН, 11 грудня Сенат США (верхня палата Конгресу) підтримав законопроект S.2828 під назвою ”Акт підтримки свободи в Україні 2014” щодо надання Україні озброєння та статусу союзника без членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

За даними сайту Демократичної партії у Сенаті США, законопроектом передбачено, що президент США отримає повноваження та можливість надати Україні військову допомогу на загальну суму 350 млн доларів.

Також окремо передбачається додаткова фінансова допомога за іншими напрямками.

Читайте такожУкраїна та США: союзником поки що не станемо, але зброю можуть дати

Крім того, сенатори вимагають від президента США Барака Обами ввести нові санкції проти російських підприємств оборонної галузі та застосувати санкції проти компаній з усього світу, які вкладають значні інвестиції у розвиток нетрадиційних енергетичних проектів з видобутку сирої нафти.

Аналогічний законопроект під номером H.R.5782 повинен також бути підтриманий Палатою представників (нижня палата Конгресу), і лише потім Обама має вирішити, підтримувати рішення Конгресу або ж заветувати його.