За словами Сарган, подання потребує суттєвого доопрацювання \ фото УНІАН

Генеральна прокуратура повернула до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на доопрацювання подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Ярослава Дубневича.

Читайте такожХолодницький передав до ГПУ подання про зняття недоторканності з Дубневича - ЗМІ

Про це в коментарі УНІАН повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган. «Подання на Ярослава Дубневича повернуто в САП, тому що там є такі юридичні моменти, які потім будуть використані стороною захисту як недосконалі з юридичної сторони», - заявила вона.

Відео дня

За словами Сарган, подання потребує суттєвого доопрацювання в частині доказової бази, яка має беззаперечно підтверджувати зроблені слідством висновки, а не ставити їх під сумнів.

Як відомо, 31 грудня 2018 року у ЗМІ з’явилася інформація про те, що керівник САП Назар Холодницький передав генеральному прокурору Юрію Луценку для внесення в парламент подання про зняття недоторканності з Дубневича.

Як повідомляв УНІАН, 12 вересня 2018 року у САП заявили, що Національне антикорупційне бюро України завершило справу про заволодіння понад 300 млн куб. м природного газу на суму понад 1,4 млрд грн компаніями, засновниками яких є народні депутати Богдан і Ярослав Дубневичі.

«10 вересня 2018 року прокурорами САП ухвалено рішення про достатність зібраних доказів для завершення досудового розслідування й стороні захисту надано право ознайомитися з матеріалами в кримінальному провадженні за підозрою посадових осіб «Енергія-Новий Розділ» і «Енергія-Новояворівськ» у заволодінні газом Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» в особливо великих розмірах», - зазначили у САП.

Слідство встановило, що ряд осіб, у тому числі посадові особи «Енергія-Новий Розділ» і «Енергія-Новояворівськ», протягом 2013-2015 років організували схему заволодіння природним газом, що належить «Нафтогазу», в особливо великих розмірах.

За версією сторони обвинувачення, ТЕЦ, що перебувають у власності зазначених підприємств, купуючи у «Нафтогазу» за пільговою ціною природний газ для виробництва теплової енергії для населення, що є обов'язковою умовою його використання, привласнили його шляхом використання для промислових потреб, зокрема виробництва електричної енергії з подальшим її продажем держпідприємству «Енергоринок».

«Загалом, протягом 2013-2015 років зазначені особи заволоділи природним газом «Нафтогаз України» обсягом понад 300 млн куб. м, що завдало матеріальної шкоди «Нафтогазу» на суму понад 1,4 млрд грн», - поінформували у САП.

Зазначалося, що 10 вересня детективами НАБУ було вручено п'ятьом підозрюваним остаточні повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, вчинене організованою групою), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом, вчинена організованою групою в особливо великому розмірі) та ч. 2 ст. 366 (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей посадовою особою, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.