Рада визначилась зі своїми представниками в комісії з відбору нового директора ДБР / фото УНІАН

Верховна Рада ухвалила постанову про визначення представників парламенту до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань (№3768).

Читайте такожЗеленський відреагував на скандал із вилученням приладів у військових частинах слідчими ДБР

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 239 народних депутатів із 377, зареєстрованих у сесійній залі.

Відео дня

Постановою передбачається визначити до складу комісії:

  • члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у 2016-2019 роках Андрія Козлова (за згодою);
  • завідувача кафедри судоустрою та прокурорської діяльності Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, доктора юридичних наук, професора Лідію Москвич (за згодою)
  • завідувача кафедри кримінального процесу і криміналістики юридичного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка, доктора юридичних наук, професора, академіка Національної академії правових наук Василя Нора (за згодою).

Також передбачається вивести зі складу комісії народних депутатів попереднього скликання Владислава Бухарєва, Євгена Дейдея та Миколу Паламарчука.

Крім того, документом передбачено визнати такою, що втратила чинність, постанову ВР від 29 березня 2016 року №1041-VIII "Про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора Державного бюро розслідувань".

Постанова набирає чинності з дня ухвалення.

Довідка УНІАН. Відповідно до закону, директор ДБР, керівники підрозділів внутрішнього контролю центрального апарату і територіальних управлінь ДБР призначаються за поданням конкурсної комісії.

Організацію і проведення конкурсу здійснює конкурсна комісія, до складу якої входять: три особи, визначені президентом; три особи, визначені Верховною Радою за поданням комітету ВР, до предмета відання якого належать організація та діяльність органів досудового розслідування; три особи, визначені Кабінетом міністрів на підставі пропозицій міжнародних організацій, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання і протидії корупції відповідно до міжнародних договорів.