Стигла груша - улюблений фрукт багатьох українців. Вона багата клітковиною, завдяки чому істотно покращує стан шлунково-кишкового тракту. Раніше ми розповідали, як заготовити консервовані груші на зиму, а сьогодні поділимося варіантами простої і швидкої випічки.
Пиріг з яблуками і грушами "Невидимка"
Для тесту:
- яблука і груші - 800 гр;
- яйця - 2 шт;
- молоко - 100 мл;
- масло вершкове - 30 гр + для змазування форми;
- борошно пшеничне - 70 гр;
- цукор - 50 гр;
- ванільний цукор - 10 гр;
- сіль - 1 щіпка;
- розпушувач - 1 ч.л.
Для присипки:
- борошно пшеничне - 80 гр;
- масло вершкове - 40 гр;
- цукор - 30 гр;
- ванільний цукор - 10 гр;
- сіль - 1 щіпка.
Збити яйця з цукром і ванільним цукром до появи піни. Влити молоко, додати розтоплене вершкове масло, перемішати. Борошно просіяти, додати розпушувач, перемішати, з'єднати з яєчно-молочною сумішшю, перемішати знову. Змастити форму маслом або вистелити пергамент, духовку розігріти до 190°C.
Груші та яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати кільцями або скибочками - за бажанням. Занурити кожен шматочок в тісто з усіх боків, викласти у форму. Тісто, що залишилось, вилити зверху, випікати пиріг 30 хвилин при 190°C.
Зробити присипку: змішати просіяне борошно, вершкове масло, цукор, сіль і ванільний цукор. Розтерти в крихту. Дістати з духовки пиріг, посипати крихтою, випікати ще 20 хвилин.
Готовий пиріг остудити, дістати з форми, залишити на 40 хвилин, щоб просочився.
Випічка з грушами і корицею "Медова насолода"
- груші - 500 гр;
- масло вершкове - 100 гр;
- вода - 200 мл;
- мед - 2 ст.л;
- цукор - 100 гр;
- борошно - 2 склянки;
- розпушувач - 1.5 ч.л;
- цедра половинки лимона;
- мелена кориця - 1 ч.л.
Взяти каструлю, наповнити її водою, всипати цукор і додати вершкове масло. Нагрівати на середньому вогні до повного розчинення масла. Додати мед і перемішувати, поки маса не стане однорідною. Зняти каструлю з вогню, остудити вміст, розігріти духовку до 180°C.
Читайте такожСалати з м ясом і грушею: смачне поєднання в простих рецептахГруші промити, видалити серцевину, нарізати кубиками. З лимона зняти цедру. У медово-вершкову масу додати корицю, розпушувач і борошно, перемішати. Додати груші і лимонну цедру, знову перемішати.
Змастити форму маслом або вистелити пергамент, перелити тісто, розрівняти лопаткою. Випікати пиріг 45 хвилин при 180°C. Готовність тесту перевіряти сірником: занурте сірник в пиріг і дістаньте, якщо він сухий - випічка готова. Пиріг остудити, потім подавати на стіл.
Випічка з грушею і сиром - заливний пиріг
- борошно - 200 гр;
- масло вершкове - 100 гр;
- яйця - 3 шт;
- цукор - 80 гр;
- сметана - 320 мл;
- груша - 5-6 шт;
- джем (будь-який, на ваш смак) - 30-50 мл;
- сир - 200 гр.
З'єднати в ємності 1 яйце і 20 гр цукру, збити міксером. Додати порізане на кубики вершкове масло, 20 мл сметани, борошно. Замісити тісто так, щоб воно не прилипало до рук. Скатати кулю, обернути її харчовою плівкою, прибрати в холодильник на 15 хвилин. Дістати тісто, розкатати його скалкою за формою для випічки, на дно форми вистелити пергамент, перенести тісто на форму, спорудивши бортики.
Взяти миску, викласти в неї 2 яйця і 60 гр цукру, збити міксером. Додати сметану, що залишилась, і сир. Змастити тісто, яке постелили на дно, джемом, зверху викласти нарізані груші. Вилити сирну масу зверху, випікати пиріг 60 хвилин при 180°C. Остудити, не виймаючи з духовки, подавати до столу порційно.
Вас також може зацікавити: