Як зробити пиріг з груші / depositphotos.com

Стигла груша - улюблений фрукт багатьох українців. Вона багата клітковиною, завдяки чому істотно покращує стан шлунково-кишкового тракту. Раніше ми розповідали, як заготовити консервовані груші на зиму, а сьогодні поділимося варіантами простої і швидкої випічки.

Пиріг з яблуками і грушами "Невидимка"

Смачний пиріг для всієї родини / depositphotos.com

Для тесту:

  • яблука і груші - 800 гр;
  • яйця - 2 шт;
  • молоко - 100 мл;
  • масло вершкове - 30 гр + для змазування форми;
  • борошно пшеничне - 70 гр;
  • цукор - 50 гр;
  • ванільний цукор - 10 гр;
  • сіль - 1 щіпка;
  • розпушувач - 1 ч.л.

Для присипки:

Відео дня
  • борошно пшеничне - 80 гр;
  • масло вершкове - 40 гр;
  • цукор - 30 гр;
  • ванільний цукор - 10 гр;
  • сіль - 1 щіпка.

Збити яйця з цукром і ванільним цукром до появи піни. Влити молоко, додати розтоплене вершкове масло, перемішати. Борошно просіяти, додати розпушувач, перемішати, з'єднати з яєчно-молочною сумішшю, перемішати знову. Змастити форму маслом або вистелити пергамент, духовку розігріти до 190°C.

Груші та яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати кільцями або скибочками - за бажанням. Занурити кожен шматочок в тісто з усіх боків, викласти у форму. Тісто, що залишилось, вилити зверху, випікати пиріг 30 хвилин при 190°C.

Зробити присипку: змішати просіяне борошно, вершкове масло, цукор, сіль і ванільний цукор. Розтерти в крихту. Дістати з духовки пиріг, посипати крихтою, випікати ще 20 хвилин.

Готовий пиріг остудити, дістати з форми, залишити на 40 хвилин, щоб просочився.

Випічка з грушами і корицею "Медова насолода"

  • груші - 500 гр;
  • масло вершкове - 100 гр;
  • вода - 200 мл;
  • мед - 2 ст.л;
  • цукор - 100 гр;
  • борошно - 2 склянки;
  • розпушувач - 1.5 ч.л;
  • цедра половинки лимона;
  • мелена кориця - 1 ч.л.

Взяти каструлю, наповнити її водою, всипати цукор і додати вершкове масло. Нагрівати на середньому вогні до повного розчинення масла. Додати мед і перемішувати, поки маса не стане однорідною. Зняти каструлю з вогню, остудити вміст, розігріти духовку до 180°C.

Читайте такожСалати з м ясом і грушею: смачне поєднання в простих рецептахГруші промити, видалити серцевину, нарізати кубиками. З лимона зняти цедру. У медово-вершкову масу додати корицю, розпушувач і борошно, перемішати. Додати груші і лимонну цедру, знову перемішати. 

Змастити форму маслом або вистелити пергамент, перелити тісто, розрівняти лопаткою. Випікати пиріг 45 хвилин при 180°C. Готовність тесту перевіряти сірником: занурте сірник в пиріг і дістаньте, якщо він сухий - випічка готова. Пиріг остудити, потім подавати на стіл.

Випічка з грушею і сиром - заливний пиріг

Апетитний заливний пиріг з сиром / depositphotos.com
  • борошно - 200 гр;
  • масло вершкове - 100 гр;
  • яйця - 3 шт;
  • цукор - 80 гр;
  • сметана - 320 мл;
  • груша - 5-6 шт;
  • джем (будь-який, на ваш смак) - 30-50 мл;
  • сир - 200 гр.

З'єднати в ємності 1 яйце і 20 гр цукру, збити міксером. Додати порізане на кубики вершкове масло, 20 мл сметани, борошно. Замісити тісто так, щоб воно не прилипало до рук. Скатати кулю, обернути її харчовою плівкою, прибрати в холодильник на 15 хвилин. Дістати тісто, розкатати його скалкою за формою для випічки, на дно форми вистелити пергамент, перенести тісто на форму, спорудивши бортики. 

Взяти миску, викласти в неї 2 яйця і 60 гр цукру, збити міксером. Додати сметану, що залишилась, і сир. Змастити тісто, яке постелили на дно, джемом, зверху викласти нарізані груші. Вилити сирну масу зверху, випікати пиріг 60 хвилин при 180°C. Остудити, не виймаючи з духовки, подавати до столу порційно.

Вас також може зацікавити: