
Сезон кавунів у самому розпалі, отже час поговорити про лайфхаки з цією сезонною смакотою. Б'ємося об заклад, що більшість з вас вживає лише яскраво рожеву м'якоть кавуна, а кірки просто викидує у смітник. Ми навчимо, як перетворити їх у справжню смакоту.
Розуміємо ваш подив, адже смакові якості кавунових кірок вкрай низькі. Саме тому вони завжди опиняються у смітнику. Цілком справедливо, якщо ви досі не знаєте, навіщо вимочувати кавунові кірки в соді.
Для чого кавунові кірки вимочують у соді - простий лайфхак
Спосіб вимочування кавунових кірок у соді використовували ще наші бабусі. Завдяки цьому процесу смакові якості кірок кавуна значно покращуються. Сода здатна прибрати неприємну гіркоту.
Цей лайфхак не потребує значних витрат та зусиль, адже сода завжди знайдеться на вашій кухні. Натомість ви розкриєте смак кірок кавуна зовсім по-іншому.
Крім того, хімічні сполуки соди зроблять кавунові кірки безпечнішими для вживання, адже знищать залишки хімічних речовин, пилу, бруду та грибків.
Кавунові кірки - рецепти смакоти на зиму
Розглянемо найпопулярніші варіанти, як можна використовувати кавунові кірки. З них можна приготувати безліч смакоти на зиму, на відміну від м'якоті.
Джем з кавунових кірок робиться так:
- апельсин - 1 шт;
- лимон - 1 шт;
- кірки кавуна - 1 кг;
- вода - 200 мл;
- цукор - 1 кг.
Очистіть кірки кавуна від твердої зеленої поверхні, наріжте кубиками та подрібніть на комбайні. Можна подрібнити на крупній тертці.
Приготуйте сироп із води та цукру на помірному вогні. Не доводячи до кипіння, додайте у сироп кірки кавуна. Готуйте 30 хвилин.
Натріть цедру лимона та апельсина, додайте у кавунову суміш. Туди ж додайте сік половини лимону. Ретельно все перемішайте та готуйте ще 20 хвилин.
Розкладіть у зручні стерилізовані банки та герметично закрийте кришкою. Тримайте під теплою ковдрою до повного охолодження.
Варення з кавунових кірок на зиму
Ингредієнти:
- кірки кавуна - 1 кг;
- цукор - 1 кг;
- ванілін - 1 упаковка;
- лимон - 1 шт;
- гвоздика - 10 шт;
- вода.
Кавунові кірки наріжте кубиками, помістіть у каструлю та залийте водою, щоб вона вкрила їх.
Готуйте до закипіння, а потім ще одну годину на помірному вогні. Після цього злийте воду, а кавунову масу залиште у друшлаку.
Приготуйте сироп із цукру та 1 склянки води. Додайте ванілін та гвоздику. Залиште на вогні до закипіння. У гарячий сироп додайте кавунові кірки, готуйте до закипіння. Знімайте з вогню, охолоджуйте.
Охолоджене варення поставте на плиту знову, готуйте ще годину на помірному вогні. Додайте сік лимона та готуйте ще 2 хвилини. Помістіть готове варення у стерилізовані банки, закрийте та охолоджуйте під теплою ковдрою.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як смачно закрити кавун на зиму. Маринований кавун готується дуже просто і точно порадує вас взимку.