Ілюстрація / REUTERS

Колишній глава управління власної безпеки Слідчого комітету Росії Михайло Максименко засуджений до 13 років колонії суворого режиму. Таке рішення виніс Московський міський суд.

Читайте такожУ Дніпрі затримали кілера, який готувався до вбивства

Як передає Радіо Свобода, Максименка визнали винним в отриманні хабара в 500 тисяч доларів за звільнення з СІЗО Андрія Кочуйкова на прізвисько Італієць, спільника кримінального авторитета Захарія Калашова, відомого як Шакро Молодий. Співробітники Слідчого комітету також позбавили звання полковника і зобов'язали виплатити штраф в 165 мільйонів рублів. Максименко свою провину не визнав. Прокуратура вимагала засудити його до 15 років позбавлення волі.

Відео дня

Сам Шакро Молодий у березні був засуджений на 9 років і 10 місяців колонії. Кочуйков отримав на один рік менше. За версією слідства, "злодій в законі" і його спільники вимагали у власниці московського ресторану Elements Жанни Кім 8 мільйонів рублів. Це призвело до перестрілки у заклади у грудні 2015 року. Тоді загинули дві людини. Шакро Молодого також визнали винним у вимаганні у генерального директора компанії "Норднефтегаз" Лева Гарамова.

Після затримання Шакро Молодого було порушено кримінальну справу про корупцію в Слідчому комітеті. Крім Максименко по ньому проходять ще кілька високопоставлених співробітників відомства.

Як повідомляв УНІАН, раніше припинили справу екс-співробітника КДБ, який застрелив соратників головного в країні "злодія в законі".