Відеозапис з ресторану швидкого харчування KFC, в якій бригада швидкої з російського Одинцова обідає на тлі непритомного чоловіка, розійшлася по мережі.

У підмосковному МОЗ пояснили "360", що в кадр потрапили співробітники комерційної швидкої допомоги.

"Чоловік впав непритомний, що робить швидка? Та-дааам", — говорить за кадром автор ролика. На відеозапису при цьому видно, що на підлозі лежить непритомний чоловік. Бригада медпрацівників, пообідавши, пройшла на вихід повз чоловіка, не звернувши на нього уваги. Медикам довелося чи не переступити при цьому через лежачого.

Читайте такожНародна медицина: у Росії бабуся за порадою сусідки лікувала суглоби героїном

"Насправді просто сиділа компанія алкашів, випивали й один з них зовсім перепив, мабуть і впав. А швидка прийшла просто поїсти. Там всі бачили, що це були алкоголіки, п'яна компанія. Одна жінка підняла паніку, але до бригади медиків вона в принципі не зверталася, вона звернулася до працівників ресторану. І то, не з проханням врятувати і допомогти, а запитала — чому тут люди сплять. Співробітники до цього чоловіка підходили, намагалися його підняти, але він бурмотів щось. Його намагалися посадити — він падав. Його друзі просили не викликати поліцію, щоб їх не вигнали. Швидкій там не було сенсу втручатися", — розповів по телефону очевидець ситуації місцевий житель Михайло.

За словами свідка, для цього ресторану ситуація, що у них випивають або ночують бомжі, нормальна. Кафе цілодобове, тому місцеві вже звикли, що в ресторан можуть зайти неоднозначні відвідувачі.

Зафіксована на відео бригада лікарів — приватні медики з комерційної організації, розповіли в прес-службі підмосковного МОЗ, яка посилається на інформацію від адміністрації ГБУЗ МО "Московська обласна станція швидкої допомоги". Співробітники державної швидкої допомоги таку форму не носять, уточнили у відомстві.

Раніше в окупованому Сімферополі швидка допомога не могла прийняти телефонні дзвінки через крадіжку телефонного кабелю.