У Росії Facebook оштрафували приблизно на 50 доларів / shopcatalog.com

Мировий суд Таганського району Москви призначив соцмережі Facebook штраф у три тисячі рублів за відмову надати інформацію про локалізацію персональних даних російських користувачів сервісу на території РФ.

Читайте такожДані сотень мільйонів користувачів Facebook знайшли у відкритому доступі

Як повідомляє «Интерфакс», в рішенні судді мова йде про правопорушення за ст. 19.7 КоАП РФ (неподання відомостей/інформації).

Відео дня

Зазначається, що представники Facebook вдруге не з'явилися на засідання і, за даними суду, не подавали клопотань про перенесення розгляду. Справу було розглянуто без них.

Згідно з матеріалами справи, оголошеними в суді, в ході листування Facebook та Роскомнагляду компанія пояснювала російському відомству, що інфраструктура соцмережі влаштована таким чином, що дані "не сегментовані за географічною ознакою".

17 січня Роскомнагляд отримав від соцмереж Twitter і Facebook відповіді на запит про локалізацію даних росіян на території РФ. Глава відомства Олександр Жаров заявив, що відповіді не містили конкретики. У лютому стосовно сервісів були складені адміністративні протоколи.

Раніше на три тисячі рублів був оштрафований Twitter. Зазначимо, за курсом на 12 квітня, 3000 рублів - це приблизно 50 доларів США.

Закон про локалізаціїю персональних даних росіян на серверах на території РФ набув чинності 1 вересня 2015 року.

У березні повідомлялося, що Facebook видалив понад 1900 сторінок і груп, пов'язаних з Росією.