За словами свідків, від нападника виразно пахло алкоголем / скріншот

У Санкт-Петербурзі уродженець Дагестану вдарив ножем двох глухонімих українців, які не відповіли на його запитання: «Ви виходите?».

Про це повідомляє «Фонтанка».

Конфлікт стався в ніч на суботу, 20 липня, у вагоні метро на станції «Пушкінська». 36-річний чоловік, що приїхав з Дербента, накинувся з 15-сантиметровим ножем на двох осіб. Першого він вдарив два рази, другого - один. Бійку перервав 26-річний петербуржець.

Відео дня

Читайте також"П'ять ударів у груди": у Москві школярі влаштували різанину на суботнику

«Той молодий чоловік говорив, що все вирішив випадок і везіння. Він схопив нападника за руку в той момент, коли та була відведена назад, і заломив за спину, після чого вибив ножа», – згадує свідок події Андрій, який разом з молодим чоловіком тримав буйного пасажира до прибуття поліції.

За його словами, від дагестанця виразно пахло алкоголем. Коли за нього взялися двоє здорових чоловіків, він якось одразу знітився.

За попередньою інформацією, уродженець північнокавказької республіки запитав у двох глухонімих, чи виходять вони на «Пушкінській». Не почувши відповіді, чоловік вирішив, що його ігнорують, після чого напав з ножем. Постраждалих у важкому стані доставили в Маріїнську лікарню. Нападника затримали.

Відомо, що дагестанець приїхав у Санкт-Петербург у 2016 році, вдома у нього залишилися дружина і дитина. Він працював на будівництві, але звільнився звідти за тиждень до події. Також він був фігурантом кримінальної справи за аналогічний злочин.

Проти нього порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 111 КК («Умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю»).

Як повідомляв УНІАН, в підмосковній Троїце-Сергієвій лаврі відбувся конфлікт між ченцями, який закінчився різаниною