У Росії кинулися критикувати COD Modern Warfare / playstation.com

Нова гра Call of Duty: Modern Warfare від американської компанії Activision зіткнулася з жорсткою критикою в Росії. Проти «русофобського» сюжету гри виступили не лише  федеральні телеканали, але і відомі блогери геймерської тематики.

Читайте такожCall of Duty для смартфонів вже завантажили 20 мільйонів користувачів

Як зазначається в матеріалі TJournal, гра вийшла 25 жовтня, її реліз збігся з інцидентом в Забайкаллі, де російський солдат розстріляв вісьмох своїх товаришів по службі.

Розробники спочатку обіцяли, що сюжет одиночної кампанії буде просочений «сірою мораллю», та визначити в ньому однозначно хороших або поганих персонажів буде непросто. Частина гри розгортається у вигаданій близькосхідній країні.

Проте, користувачі та ЗМІ побачили у грі «американську пропаганду», адже головним антагоністом в ній виступає російське збройне формування. Після виходу трейлера гри прокремлівські ЗМІ побачили у грі «пропаганду» та алюзії на війну в Сирії.

25 жовтня проти гри раптово виступив один з найбільш відомих російських блогерів – Ілля Медісон (Ілля Давидов). Спочатку він повідомив, що візьме участь в акції CoD Challenge для просування Modern Warfare, але через день змінив свою думку.

«Грати у відверто злочинну гру, де прямим текстом кажуть, що армія нашої країни - це терористи, це треба бути повним виродком», – заявив він.

При цьому, раніше блогер ставився до російської цензурі вкрай критично. Гру почали критикувати й деякі інші російські стримери. 

Після виходу гри на каналі «Россия 24» випустили сюжет, в якому шутер назвали «відверто провокаційним» і розкритикували розробників за пропаганду.

Подібний сюжет випустив і канал РЕН-ТВ. Кореспондент зазначив, що розробники порушили основний постулат «Немає поганих націй, є погані люди»: «З'ясовується, що така нація є — Russians».

Тим часом, російські акаунти обвалили рейтинг гри на західному ресурсі Metacritic. Гру критикують за «русофобію», чимало відгуків написано російською мовою.

Раніше ведучий телеканалу «Росія 24» звинуватив розробників популярної комп'ютерної гри Metro Exodus (українську студію 4A Games) в русофобії та «глумі над москвичами».