Димитрій Смирнов - помер найскандальніший священик РПЦ: причини / Скріншот

У Росії помер протоієрей Димитрій Смірнов, який головував у Патріаршій комісії РПЦ зі справ родини, захисту материнства і дитинства.

Про це в Telegram повідомив речник Синодального відділення з церковної благодійності та соціального служіння Василій Рулинський.

Читайте такожУ Росії затримали узбека за розмову по відеозв'язку біля дачі Сталіна

Відео дня

«Зараз стало відомо про смерть отця Димитрія Смірнова. Царство Небесне дорогому батюшці. Владика Пантелеймон у Південно-Сахалінську здійснив панахиду за отцем Димитрієм», – написав Рулинський.

Смірнов перехворів на коронавірус ще у травні. Невдовзі священик пішов у відставку з посади голови комісії РПЦ за станом здоров’я.

29 вересня росіянина госпіталізували до реанімації. Медики діагностували в нього захворювання головного мозку. При цьому, за даними ЗМІ, у церкві повідомили, що Смірнов проходив планову реабілітацію після COVID-19.

Димитрій Смірнов неодноразово осоромлювався скандальними заявами. Священик називав жінок в цивільному шлюбі «безкоштовними повіями». Крім того, закликав росіян, які через карантин втратили роботу, «просити милостиню».

А сурогатне материнство Смірнов назвав «гіршим з видів проституції, бо проститутку ти знімаєш на час – ну, 100 доларів (у Москві), а тут на дев’ять місяців, ще й сума набагато більша».

Димитрій Смірнов: інші скандальні заяви