Губернатор Курської області переконує, що вранці 17 травня село Олексіївка поблизу кордону з Україною було обстріляно / фото kursk-izvestia.ru

Губернатор Курської області Роман Старовойт заявив про обстріл прикордонного з Україною села Олексіївка в Глушківському районі.

Нібито це було зроблено з боку України, а при обстрілі були пошкоджені три приватні будинки, припаркований поруч з одним з будинків автомобіль, а також будівля школи.

І нібито російські прикордонники були змушені відкрити вогонь у відповідь, після чого обстріл припинився. Фотографії наслідків обстрілу не були опубліковані.

Відео дня

Напередодні Курський губернатор розповів російським пропагандистам з "РИА Новости", що Україна нібито планувала захопити регіон. Старовойт заявив про нібито знайдені в Україні посібники, які "підтверджують наміри захопити Курську область та інші прилеглі регіони Росії". При цьому він придумав, що цей "посібник" заснований на "польовому статуті армії США".

Варто зазначити, що російська пропагандистська риторика щодо уявних ними "біолабораторій" на території України звучить неодноразово, особливо після початку повномасштабного вторгнення РФ в нашу країну.

Наприклад, коли рашисти цинічно скинули потужну авіабомбу на пологовий будинок у Маріуполі, то переконували всіх, що саме там була база "Азова".

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко вирішив трохи потролити росіян, згадавши про обстріли мирних цивільних об'єктів в Україні.

"Губернатор Курськоі області на Росії повідомив, що націоналістичні батальйони Росії обстріляли в с. Алексееівка школу, три приватних будинка та підірвали автомобіль. Хоча, можливо, це ВСУ нанесли удар по школі і будинкам де російська армія організувала біологічну лабораторію. Версії уточнюються", - написав Андрющенко в Telegram.

Обстріли прикордонних РФ і України територія

Зазначимо, що випадок, про який повідомляють в РФ, нібито стався на кордоні з Сумською областю вранці 17 травня. За день до цього 16 травня Російська ДРГ намагалася зайти з території Росії поблизу українського селища Білокопитове на Сумщині. Росіяни влаштували мінометний обстріл, в бій вступили українські прикордонники. Один з них отримав поранення і загинув.

Вас також можуть зацікавити новини: