Медведєва вже публічно називали "ідіотом" / фото: REUTERS

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв знову вляпався в міжнародний скандал, показавши у своїх соцмережах перекроєну карту з Україною нібито очима "західних аналітиків".

Скандальний пост Медведєв розмістив у своєму Telegram ще вчора, 27 липня. Сьогодні з'явилася реакція МЗС Румунії.

На опублікованій мапі Медведєва, росіяни залишили Україні тільки Київську область. Водночас Чернівецьку та Вінницьку область "віддали" Румунії, а Житомирську, Хмельницьку, Івано-Франківську, Львівську, Рівненську області та Волинь - Польщі.

Відео дня

Вся інша територія, згідно з баченням друга Путіна, окупована Росією. 

Telegram Медведєва

У МЗС Румунії відкинули настрої Медведєва, зазначивши, що мапа є лише інструментом пропаганди та дезінформації, які Росія використовувала довгі роки до вторгнення в Україну. 

МЗС підтверджує повну підтримку Румунією незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і знову заявляє про своє засудження необґрунтованої та неспровокованої військової агресії Росії проти України. 

"Румунія є і залишиться партнером України і підтверджує свою повну підтримку і глибоке співчуття до українського народу, який постраждав від жорстокої агресії", - йдеться у відповіді Міністерства.

Війна в Україні: актуальні дані

Росія веде повільний наступ на Донбасі, намагаючись просуватися на Бахмутському й Авдіївському напрямку. 

Після низки невдалих штурмів Росія, констатували в Генштабі, мала частковий тактичний успіх у напрямках населених пунктів Соледар і Вершина.

Зазнали невдачі спроби противника провести штурмові дії в напрямках населених пунктів Яковлівка, Бахмут та Семигір'я. 

Вранці Генштаб повідомляв про успішне відбиття штурму ворога біля Білогорівки Херсонської області.

ЗСУ точними ударами завдали великої шкоди Антонівському мосту в Херсоні, по якому окупанти перекидають особовий склад, техніку і боєприпаси. 

Це, на думку багатьох експертів, не тільки ускладнить життєвоважливі поставки БК російським військам на тому напрямку, а й загрожує зовсім відрізати одне з угруповань противника. 

Вас також можуть зацікавити новини: