Медведєв назвав політичне керівництво Франції "півнями", пригрозивши Макрону / Колаж УНІАН, фото European Union, фото ua.depositphotos.com

Заступник голови Радбезу Росії Дмитро Медведєв запропонував відправити війська Франції в Україну, пообіцявши Макрону поразку та обізвавши місцеве політичне керівництво "півнями".

Агресивна заява Медведєва прозвучала на тлі слів лідера Франції про те, що той не виключає можливості застосування іноземних військ в Україні.

Скандальний політик чомусь вирішив, що окупанти зможуть знищити полки французької армії, у разі прямого бою на території України.

Відео дня

"Взагалі-то для користі справи було б непогано, щоб невгамовні французи відправили пару полків у Бандерляндію. Таку кількість військовослужбовців приховати вельми проблематично, а отже, питання їхнього планомірного знищення буде не найскладнішим, але надважливим завданням. Зате яка була б користь!" - написав Медведєв у Telegram.

Він завчасно назвав професійних військовослужбовців Франції "нещасними" людьми у складі інтервенційного контингенту.

"За такої кількості трун, які будуть доставлені до Франції з чужої далекої країни, приховати масову загибель професійних військовослужбовців неможливо... Їхнє знищення буде пріоритетним і славним завданням наших Збройних сил", - розписав "перспективу" Медведєв.

Він резюмував, що "труни французів" стануть "гільйотиною" для політичного керівництва країни, назвавши його представників "півнями".

Також Медведєв додав, що "смерть" військових Франції стане уроком для "невгамовних придурків у Європі", приправивши свій монолог словами Пушкіна про труни ворогів на полях Росії.

Макрон уточнив свої слова про відправлення військових

У лютому 2024 року лідер Франції Еммануель Макрон заявив, що не виключає можливості, що в майбутньому західні війська відправлять в Україну. Його заява стала скандальною, багато лідерів і представників країн НАТО уточнили, що не готові до такого кроку. Також питання коментував український лідер Зеленський: сказав, що дітям французів не доведеться гинути в Україні, поки вона здатна воювати з РФ.

Нещодавно Макрон повторно уточнив свої слова на тлі активної критики та обговорень. Він назвав хвилювання суспільства сигналом до пробудження. Президент Франції наголосив: молодь має вже зараз розуміти, що війна в Україні - територія бою, що розгортається лише за 1500 км від французьких кордонів. "Загроза існує, тому ми повинні бути готові захищати Республіку", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: