З 21 вересня в Росії оголосили мобілізацію / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Росія мобілізує для участі у війні проти України дурнів, алкоголіків та злочинців. Ті росіяни, у кого вистачило розуму, втекли у інші країни.

Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната.

"Ось це і буде основна маса низько-інтелектуальних людей, які стануть дійсно гарматним м'ясом (в Україні), про яке ми говоримо, – зазначив він. – Більшості вручать іржаві автомати Калашнікова та відправлять у бій здобувати перемогу для російського фюрера".

"Ми вже бачимо, яка техніка з Росії йде. Зняті з довгострокового зберігання машини часів ближче до Другої світової війни", – додав Ігнат.

За його словами, тим часом українська армія постійно посилюється сучасним озброєнням, яким буде жорстко розправлятися з усіма мобілізованими росіянами.

Мобілізація в Росії

Враховуючи колосальні втрати російської армії в Україні і відсутність резервів, президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію росіян.

За його словами, призову підлягатимуть тільки ті росіяни, які перебувають у запасі, хто проходив службу в лавах збройних сил.

Разом з тим вже відомо про масу випадків, коли мобілізовані громадяни РФ не можуть служити навіть за станом здоров'я. Наприклад, у Свердловській області мобілізували погано чуючого, сліпого на одне око і онкохворого 59-річного хірурга.

Всього Кремль планує набрати до 1,2 мільйона росіян, хоча ця інформація офіційно приховується. Так, за словами Шойгу, мобілізують всього 300 тисяч.