Орєшкін пояснив, чим ознаменувалося правління Путіна / скріншот

Російський диктатор Путін знищив шанси своєї країни на європейське майбутнє, вона стала токсичною державою, внутрішня ситуація в якій може закінчитися її розколом.

Про це заявив "Апострофу" російський політолог Дмитро Орєшкін.

За його словами, у Росії був шанс стати нормальною європейською державою після важкого періоду реформ - вона швидко росла, в країні проходили погані, але конкурентні вибори.

Відео дня

"Тобто в певному сенсі, було незрозуміло, хто перемагає. Виборець зрештою вирішував: хто правий, хто винен. Ці вибори потім були знищені. Були інвестиції, які з усього світу стікалися. Зараз інвестиції з Росії біжать. Був незалежний суд, була незалежна преса. Були неідеальні, але функціонуючі інститути державності. Ну приблизно, як зараз в Україні. Там теж неідеальні, і там теж є, наскільки я розумію, олігархія і корупція і так далі. Але це нормальний процес перехідного розвитку", - пояснив Орєшкін.

Путін, за словами політолога, повів Росію в бік СРСР, це призвело до катастрофи.

"Радянський Союз у підсумку, як відомо, розвалився. І та траєкторія, яку вибрав Путін, веде до катастрофи. Вона вже призвела до катастрофи, з моєї точки зору. Росія як держава, як територія, напевно, навіть як носій культури завдяки зусиллям Володимира Володимировича Путіна стає в зовнішніх вимірах токсичною, а всередині - набагато слабкіше, пухкіше. Можливо, це призведе до внутрішнього розколу", - продовжив Орєшкін.

При цьому сам диктатор, за словами політолога, переконаний, що зміцнив і згуртував РФ.

Раніше російський публіцист Андрій Піонтковський спрогнозував, що РФ після війни в Україні "передадуть" Китаю.