REUTERS

У Росії можуть почати штрафувати громадян за образи в мережі інтернет.

Як повідомляє "Настоящее время", відповідний законопроект, який прирівнює до публічних образи в інтернеті, внесено до Держдуми депутатами з провладної "Єдиної Росії".

Документом пропонується вважати образу публічною не тільки в засобах масової інформації, але і в "інформаційно-телекомунікаційних мережах", включаючи інтернет. За таке порушення громадян будуть штрафувати на 5-100 тисяч рублів, посадових осіб – на 50-10 тисяч, юридичних осіб – на 200-700 тисяч рублів.

Відео дня

Читайте такожПутін наказав військовим приховувати у соцмережах приналежність до Збройних сил Росії

Автори законопроекту пропонують змінити поняття образи, додавши до його нинішнього визначення ("приниження честі та гідності іншої особи, виражене в непристойній формі") слова "або іншої принизливою, що ображає суспільну мораль". Також пропонується збільшити штрафи за образу в 1,5-2 рази: від 5 до 10 тисяч рублів для приватних осіб, від 50 до 100 тисяч - для посадових осіб та від 200 до 700 тисяч для юридичних осіб.

Також на чиновників, які образили громадян, згідно із законопроектом, чекають штрафи від 50 до 100 тисяч рублів і позбавлення права обіймати державні посади на строк до одного року. За повторне порушення – штраф 100-150 тисяч рублів.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент РФ Володимир Путін доручив своїй адміністрації розглянути можливість посилення відповідальності за образи.