Помер Розробник ракет "Калібр", якими РФ обстрілює Україну / фото прес-служба Кремля

Помер Павло Камнєв, науковий керівник російського концерну "Алмаз-Антея" і розробник крилатих ракет "Калібр".

Як повідомляють російські ЗМІ з посиланням на заяву компанії, 85-річний Павло Камнєв помер у понеділок, 9 січня. 

Дата і місце прощання з Камневим поки не повідомляються, як і ймовірна причина його смерті. 

Відео дня

Розробник ракети Калібр Павло Камнєв - що про нього відомо 

Камнєв – радянський і російський конструктор в сфері ракетобудування, доктор технічних наук, професор. Був науковим керівником концерну повітряно-космічної оборони РФ "Алмаз-Антей" і головою ради директорів конструкторського бюро "Новатор". Герой праці Російської Федерації, нагороджений низкою медалей, орденів. 

Камнєв був член-кореспондентом Російської академії ракетних і артилерійських наук, а також автором понад 20 винаходів. За інформацією російських ЗМІ, він – творець сімейства ракет"Калібр".

Ракети Калібр у війні проти України 

За інформацією Міноборони України, з 24 лютого по 3 січня РФ використала проти України 591 ракету "Калібр". Наразі у росіян є в наявності близько 60 таких ракет. Під час останніх масованих ракетних ударів РФ використовувала не більше 15 таких ракет за раз. 

Ці протикорабельні крилаті ракети розроблені радянським і російським конструкторським бюро "Новатор". Вони здатні долати відстань до 1500 км, що дозволяє РФ "дотягуватися" до будь-якої точки України, коли корабель-носій знаходиться, наприклад, на рейді в Сочі. 

Довжина ракети без стартового прискорювача – 7,2 м, розмах крила – 3,3 м. польотна вага – 1320 кг, вага бойової частини – 450 кг. 

Попри те, що РФ вже давно відчуває дефіцит цих ракет, у російському Міністерстві оборони цинічно погрожували, що застосовувані під час масованих атак "Калібри" нібито ніколи не закінчаться. Українські військові назвали це брехнею, розрахованою на жителів РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: