Путін почав частіше "виходити з бункера" / скріншот

Російський диктатор очевидно намагається продемонструвати, що він здоровий, пильний і тримає все під контролем. Саме тому Володимир Путін все частіше з'являється на публіці протягом останнього тижня, вважають експерти.

Як йдеться в статті The New York Times, президент РФ почав свій марафон публічних виступів у понеділок, коли відвідав пошкоджений Кримський міст на окупованому півострові. Далі були майже тригодинний відеозапис його розмови з російською радою з прав людини, в п'ятницю – прес-конференція в кулуарах регіонального саміту в Киргизстані. 

Минулого місяця він провів тільки одний розширене публічний захід і третину місяця зовсім не був на слуху.

Відео дня

Експерти зауважують, що зміст виступів Путіна, в яких він повторював тези російської пропаганди, виправдовував вторгнення в нашу країну і удари по інфраструктурі, розмірковував про ядерну доктрину тощо, був не такий важливий, як факт його появи на публіці.

Путін, попри просідання економіки через санкції і величезні військові втрати Росії, намагається зобразити себе здоровим, пильним і показати, що він все ще при владі, пише NYT.

"Він просто показує, в основному колам, які правлять в Росії, що продовжує контролювати ситуацію. Коли Путін так багато говорить, не так важливо, що він каже", – вважає професор політології Європейського університету Григорій Голосов.

Ситуація в Кремлі

Як зазначає український Центр національного опору, на тлі поразок РФ у війні проти України деякі представники російських еліт почали нарощування сили, створюючи дисбаланс всередині Кремля. 

Крім лідера Чечні Рамзана Кадирова і глави ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, які фактично створили паралельні армії і регулярно медійно атакують главу Міноборони РФ Сергія Шойгу, свої плани є і у заступника голови Ради безпеки РФ, екс-президента країни Дмитра Медведєва. З'являється інформація про його плани створити партію, до якої увійдуть "радикали", які критикують Путіна за його м'якість.

Невдала "маленька переможна війна" принесла Путіну серйозні репутаційні втрати. За словами російського історика і політичного аналітика Валерія Солов'я, репутація російського президента як везучого "пацана" розсипалася.

Вас також можуть зацікавити новини: