Володимир Путін / фото REUTERS

Росіяни готуються до партизанської війни на своїй території.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що Міністерство транспорту РФ зобов'язує забезпечити взаємодію російської залізниці з МВС та ФСБ.

Відео дня

"Підвищені заходи безпеки пов'язані із "загрозою втручання в роботу об'єктів транспортної інфраструктури, що знаходяться на кордонах Ростовської області і Краснодарського краю". Вперше контрдиверсійні заходи на російській залізниці були введені з початком агресії проти України на короткий термін з розрахунком на швидкий бліц-криг. Після провалу початкового плану їхню дію регулярно продовжують і посилюють", – йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, підвищення готовності пов'язане, зокрема, з діями білоруських "рейкових партизан", які цілеспрямовано виводять з ладу залізничне сполучення з Україною, щоб ускладнити доставлення підкріплення в зону бойових дій:

"Недавні ж вибухи поблизу Бєлгорода на місцевій нафтобазі і складах боєприпасів посіяли паніку і в сусідніх російських регіонах РФ. Цим покладено початок партизанській війні і перенесення бойових дій на територію РФ".

Вибухи у Бєлгороді: що відомо

30 березня та 1 квітня в Бєлгороді пролунала серія вибухів на складах боєприпасів та на нафтобазі. 

Як передає британська розвідка, імовірна втрата запасів палива і боєприпасів з цих складів створить короткострокове додаткове навантаження на і без того затягнуті логістичні ланцюги Росії.

Особливо може постраждати забезпечення російських військ, які оточили Харків (60 км від Бєлгорода).  

Вас також можуть зацікавити новини: