Пєсков виправдався за те, що назвав "сво" війною / УНІАН

Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков випадково визнав "сво" війною, але був змушений виправдовувалися за цю заяву.

У коментарі російським пропагандистам Пєсков заявив, що юридично статус "спеціальної військової операції" не змінився. Втім, де-факто вона нібито перетворилася на війну. 

"По суті, після того, як колективний Захід вступив у конфлікт, це перетворилося на війну для нас. Це не пов'язано із якимись юридичними змінами. Це спеціальна військова операція де-юре. Але де-факто, для нас це перетворилося на війну, після того, як колективний Захід дедалі більше безпосередньо підвищує рівень своєї залученості до конфлікту", - заявив він.

Відео дня

Заява Пєскова про війну

Як повідомляв УНІАН, Росія перебуває у стані війни. Проти окупантів на фронті воює "компашка" колективного Заходу.

Так, це починалося як спеціальна військова операція, але тільки-но там утворилася ця компашка, коли колективний Захід став учасником цього на боці України, для нас це вже стало війною", - заявив Пєсков.

Також Пєсков заявив, що нібито "частину території Росії де-факто окуповано київським режимом, потрібно звільнити нові регіони та убезпечити людей там". Окремо Пєсков заявив, що Україну треба знищити як державу, адже вона загрожує територіальній цілісності РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: