Віктор Бут-праворуч / скріншот

Звільнений з американської в'язниці в рамках обміну російський торговець зброєю Віктор Бут відвідав окупований Луганськ, пишуть пропагандистські ЗМІ.

Приїзд Бута забезпечила прокремлівська ліберально-демократична партія Росії (ЛДПР). Бут сказав, що радий вперше відвідати Луганськ, і висловив упевненість, що в окупованому регіоні "скоро буде мир, і люди будуть жити без страху за своє майбутнє".

Лідер ЛДПР Леонід Слуцький заявив, що їм двічі довелося міняти маршрут на Луганськ через те, що "поруч працювала високоточна зброя".

Відео дня

"Але це не могло скасувати наш візит до Луганська, тому що це точка неповернення. Донбас і Росія Разом назавжди. Ми приїдемо сюди за будь-яких умов", - сказав Слуцький.

Віктор Бут - що відомо про торговця зброєю

Віктор Бут був засуджений у США до 25 років тюрми за змову з метою вбивства громадян і офіційних осіб США. Росіянина екстрадували в Штати в 2010 році.

8 грудня 2022 року США обміняли терориста на американську дворазову олімпійську чемпіонку Грайнер, яка раніше грала в російському баскетбольному клубі. У Росії її затримали нібито за контрабанду наркотиків.

Тоді баскетболістку пригорили до 9 років колонії.

Минулого тижня Бут заявив російському RT, що "цілком "підтримує так звану "спеціальну військову операцію" Москви в Україні і що, якби у нього була можливість і необхідні навички, він неодмінно відправився б добровольцем.

Вас також можуть зацікавити новини: