Міністр так званої оборони РФ Сергій Шойгу завбачливо проігнорував повістку на допит СБУ в Маріуполі, але російські люди продовжують гаряче вірити в те, що він найближчим часом одумається і приїде в Україну на всіх видах зброї, інакше буде схоже, що вяликий Кужугетович не так вже й вялик.

Вяликий Кужугетович давно вже перестав бути для російських людей тільки екзотичним тайговим виповзнем з якогось кіно про Дерсу Узала, здатним одним поглядом умовити уссурійського тигра не їсти білого господаря, тим більше що Володимир Володимирович Путін, як відомо, і сам з тиграми на коротких ногах, а одного разу навіть, за чутками, в черговий раз гуляючи з Шойгу по тайзі, побачив ведмедя і голим осідлав його (не Шойгу, звичайно, а ведмедя, хоча розмови потім ходили різні, а сам ведмідь мовчав з таким виглядом, ніби тепер він бачив у житті все).

Важко, зрозуміло, заперечувати, що вміння Шойгу нагодувати Путіна трьома кущами ягеля, вчасно насадити на віслий гачок господаря волохатого черв'ячка або заварити чаю з жухлого пирію, під який так приємно обговорити якусь окупацію, не зіграло зовсім вже ніякої ролі в присвоєнні Кужугетовичу всіляких державних нагород, якими так рясно обвішано його опукле тіло. Однак у свідомості російської людини Шойгу сьогодні асоціюється виключно з нестримною військовою міццю Росії, і оскільки, крім військової потужності, Росії особливо більше нічого від життя і не треба, для патріотів православ'я Кужугетович зараз є об'єктом поклоніння не меншим, а часто і більшим, ніж сам Володимир Володимирович Путін, який з кожним днем виглядає все більш снуло. Коли Шойгу на останній нараді про якутські пожежі та вакцинацію безцеремонно відібрав у Путіна його улюблену термокружку, а той у відповідь навіть не пікнув, ніхто не здивувався - наступник є наступник, міг би, згідно давньої російської традиції, і табакеркою по кумполу перевалити...

Відео дня

Поки головною новиною про потужні фізичні кондиції Путіна залишається березнева ода Соловйова про те, як Володимир Володимирович спритно зловив олівець, що покотився по столу ("видно, що реакція прекрасна, бойові мистецтва нікуди не йдуть!"), в'ялість Шойгу в заголовках російських ЗМІ досягає позамежних висот: "Просто у них немає свого Шойгу: у повені в Німеччині пропали безвісти 1300 німців", "Шойгу, спаси! Ефектні кадри гасіння пожеж в Якутії потрапили в соцмережі", "З таким не втратили б Косово: чому серби люблять Шойгу", "Що залишилося за кадром параду ВМФ: два слова Шойгу облетіли світ". Що ж то були за слова такі, що аж облетіли світ? А ось які: "Угу, красиво", - так коротко і по-військовому стримано оцінив Сергій Шойгу стан і зовнішній вигляд військових суден - учасників параду в День ВМФ". Ну, просто зараз всі слова Шойгу облітають світ, це ж будь-якій російській людині ясно. При цьому Путін на параді, зрозуміло, теж щось говорив, але його слова якось особливо світ вже не облітають, він же не Кужугетович.

Ось яку брилу українське СБУ викликало на допит, ось яка брила не приїхала, а російські люди так сподівалися! "Думаеццо, що поїде Кожугетич. З ескортом з Кантемирівської і Таманської. І місто Жданів стане райцентром Ростовської області. А там підуть Миколаїв, Херсон, Одеса..." - писали російські люди листи до редакції. "Якщо раптом Шойгу надумає приїхати з парою повітряно-десантних дивізій і Силами спеціальних операцій, то як вони тоді його будуть допитувати? Мені смішно. Як би вони потім всі з Києва не ламанулися", - дотепно жартував російський екс-сенатор Клінцевич. Обережний військкор Котьонок про всяк випадок заявити, що Шойгу все-таки приїде в Україну разом з Путіним, і навіть зробив з цього приводу відеонарізку з інтимних зустрічей Шойгу і Путіна в тайзі, що змінилася млявістю російської військової техніки, але Путін вже якось не приліпився, а потім і Шойгу бочком зіскочив з теми. Настільки гаряче бажаний російськими людьми візит Міністра так званої оборони РФ на територію України зійшов нанівець сам собою, і Росія ледь не розплакалася від розчарування. Коли ще підвернеться настільки поважна причина перевішати на ліхтарях мерзенних хахлів, які не вірять в те, що "ми - один народ"?

З іншого боку, коли це російським людям для такої благородної справи потрібна була хоч якась причина?