Терорист Гіркін порадив Путіну не їхати до Туреччини / скріншот

Російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив, що на місці російського диктатора Володимира Путіна утримався б від поїздки до Туреччини на зустріч з лідером країни Реджепом Таїпом Ердоганом. 

Як він зазначив у своєму Telegram-каналі, Путіна можуть не попередити про передачу Міжнародному кримінальному суду, який кілька місяців тому видав ордер на арешт президента РФ.

"На місці Володимира Володимировича я б не ризикував приймати пропозицію Ердогана зустрітися з ним у Туреччині. Оскільки наочно зростає ймовірність, що нашого президента забудуть оповістити про майбутнє етапування в Гаагу", – написав Гіркін.

Відео дня

Ордер на арешт Путіна

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд Гааги видав міжнародний ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Його, як і уповноважену з прав дитини Марію Львову-Бєлову підозрюють у незаконній депортації українських дітей.

Тоді генпрокурор України Андрій Костін підкреслив, що цей ордерз означає, що Путін повинен бути заарештований за межами Росії в тих країнах, які ратифікували Римський статут, після чого диктатора повинні передати суду.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) офіційно визнала ордер на арешт Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом. 

Вас також можуть зацікавити новини: