У Бєлгороді жорстоко катували противника війни / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, thenewtab.io

Росіянин, якого затримали за підпал інсталяції у вигляді літери "Z" у Бєлгороді, розповів про тортури в поліції. Деталі цих знущань виданню "Нова вкладка" розповіла його адвокат Євгенія Суслова. 

За словами Іллі Ч. (так звуть потерпілого), його затримали п'ятеро невідомих у цивільному одязі, які не представилися. Його силою посадили в машину і кудись повезли. Дорогою йому наділи мішок на голову, а на руки — кайданки. В дорозі викрадачі постійно били Іллю, вимагаючи розповісти про свого "куратора". Поїздка закінчилася в лісі, де нещасного катували протягом 4-5 годин.

"Застосовували електрошокер, яким мені наносили удари струмом в кількості більше 200 разів. Хтось із чоловіків з сокирою в руках погрожував, що відрубає мені ноги, але вони цього не зробили. Використовували газовий пальник, який мені підносили в область спини на голе тіло. В один з моментів мені облили ноги якоюсь горючою сумішшю і говорили, що зараз мені підпалять ноги",-розповів він.

Відео дня

Оскільки жодних кураторів чоловік не має, задовольнити інтерес садистів він не міг. Тому в підсумку йому просто продиктували текст свідчень, який він повинен був відтворити в поліції. 

Після цього Іллю відвезли до нього додому, де відбувся незаконний обшук – без дотримання будь-яких протокольних процедур. Тільки після цього побитого і напівживого росіянина відвезли в поліцію, де почали оформляти справу згідно з процедурою.

При цьому чоловікові вирішили "намалювати" досить жорстку статтю про "незаконне придбання, передачу, зберігання вибухових пристроїв і вибухових речовин". На якій підставі обрано таку кваліфікацію, не уточнюється.

У поліції адвокат змогла зафіксувати сліди побоїв на камеру телефону.

thenewtab.io
thenewtab.io

Підпал літери Z в Бєлгороді

Як писав УНІАН, 18 вересня невідомий противник російської агресії підпалив на одній з вулиць Бєлгорода інсталяцію у вигляді літери "Z" – російського аналога гітлерівської свастики і символу воєнної агресії.

Чоловік підійшов до ілюмінованої Z і підпалив її, а потім відразу ж втік. Але полум'я лише ненадовго спалахнуло і незабаром почало гаснути - до того ж пожежу почав гасити один з очевидців.

Мер міста Валентин Демидов стверджує, що символ агресії практично не постраждав, а палія відразу почали розшукувати.

Вас також можуть зацікавити новини: