Реальний потенціал використання праці засуджених знаходиться в межах 150-185 тис. осіб / фото ua.depositphotos.com

Владі РФ порадили збільшити чисельність робочої сили в країні, відправивши на примусові роботи в інтересах приватного бізнесу і держструктур 150-185 тисяч ув'язнених, або близько 43% усіх, хто відбуває покарання у в'язницях.

З такою ідеєю виступили професор Фінуніверситету при уряді Олександр Сафонов і його співавтор з Московського фінансово-юридичного університету (МФЮА) Сергій Пєсков.

"Реальний потенціал використання праці засуджених знаходиться в межах 150-185 тис.осіб, що, безумовно, не може покрити вибуття робочої сили через демографічні та інші фактори. Однак ці ресурси є в наявності, і їх необхідно ефективно використовувати", - пишуть вони у своїй статті. 

Відео дня

Необхідність залучити ув'язнених до праці вони пояснили проблемою трудових ресурсів в країні, яка, на їхню думку, загострилася через зниження народжуваності і надсмертності в період пандемії, при цьому не згадавши про втрати російських окупантів на війні в Україні.

Ситуація в РФ - останні новини

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що взимку цього року і восени-взимку минулого в складі його угруповання воювала велика кількість людей з місць позбавлення волі, і стверджує, що вони "спокутували свою провину".

У Кремлі порадили губернаторам російських регіонів "акуратніше" поводитися з даними про втрати росіян на війні проти України, а також з некрологами. Таке розпорядження отримали в Бурятії, Вологодської області, Тиві і ще трьох регіонах РФ.

У Туві шамани проводили обряди "про благополуччя людства" і перемогу Росії у війні проти України.