Російських губернаторів просять не публікувати інформацію про втрати на війні / фото ua.depositphotos.com

У Кремлі порадили губернаторам російських регіонів "акуратніше" поводитися з даними про втрати росіян на війні проти України, а також з некрологами. Таке розпорядження отримали в Бурятії, Вологодській області, Тиві і ще трьох регіонах РФ.

Як зазначає видання "Верстка", публікація цієї інформації турбує жителів регіонів, а журналісти використовують її для підрахунку реального числа ліквідованих окупантів.

"За останні місяці частина губернаторів – у "Верстки" є підтвердження з Бурятії, Вологодської області, Тиви і ще трьох регіонів – отримала рекомендації не публікувати некрологи жителів суб'єктів, загиблих на війні. Про рішення приховати некрологи "Верстке" розповів високопоставлений представник парламенту. Його слова підтвердили джерела, близькі до регіональної влади в Тиві і в Бурятії, а також співрозмовник в ЦФО", – йдеться в матеріалі. 

Відео дня

Водночас джерело видання в парламенті повідомило, що "йдеться саме про прохання Міноборони до представників кількох регіонів, де втрат було особливо багато". За його словами, було побоювання, що це призведе до заворушень в регіонах. Крім того, в російському Міноборони "дуже болісно" реагують на журналістські розслідування, які спростовують офіційну інформацію відомства про втрати на війні проти України.

Новини Росії

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що ЗСУ планують вдарити по окупованому Криму ракетами Storm Shadow і HIMARS. За його словами, якщо українські військові застосують західне озброєння по території РФ, то "США і Британія стануть повноцінними учасниками повномасштабної війни". 

Крім того, в окупованому Криму росіяни відкрили пам'ятник екіпажу буксира "Василий Бех", знищеного в районі острова Зміїний у 2022 році. Примітно, що в Росії так і не визнали втрату цього корабля.

Вас також можуть зацікавити новини: