У Росії "парад відставок": губернатори областей масово звільняються /ua.depositphotos.com

Губернатори Саратовської, Кіровської, Томської і Рязанської областей Російської Федерації, а також Республіки Марій Ел, вирішили скласти повноваження.

Про це повідомляють російські ЗМІ. 

Так, у губернатора Саратовської області Валерія Радаєва повідомили, що він вирішив скласти повноваження достроково і не буде переобиратися главою регіону. 

Відео дня

"Я десять років очолював Саратовську область. У зв'язку з виборчою кампанією, що наближається, не буду висувати свою кандидатуру на черговий термін для обрання главою регіону", - цитує прес-служба.

Примітно, що ще на початку березня Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляв, що загинули 80% особового складу окупантів з міста Саратов - центру Саратовської області.

Також залишити посаду глави регіону вирішив губернатор Томської області Сергій Жвачкин. Він пояснив своє рішення тим, що "потрібно давати дорогу молодим". 

Цікаво, що у квітні українські десантники знищили елітний мотострілецький підрозділ Збройних сил РФ з міста Томська. 

Посаду вирішив залишити, не уточнюючи причину, і Олександр Євстифєєв - голова республіки Марій Ел, командир інженерно-саперного полку з якої був знищений 20 квітня. 

Микола Любимов, губернатор Рязанської області, де за даними видання BILD знаходиться в'язниця, в якій утримують українських військовополонених, також повідомив, що не висуватиметься на посади очільника регіону на наступний термін

Про відставку заявив і губернатор Кіровської області Ігор Васильєв. Він - єдиний з тих, хто звільняється, обіцяє "продовжити роботу на федеральному рівні". 

Вас також можуть зацікавити новини: