У Томську провели урок зі стрільби у Зеленського / колаж УНІАН, фото wikipedia.org, кадр з відео

​В Росії школярів морально готують стріляти в президента України Володимира Зеленського, генсека НАТО Єнса Столтенберга і президента США Джо Байдена.

У мережі з'явилося відео, на якому зображений зал з мішенями для спортивної стрільби з пневматичної зброї. Під звичайними тренувальними мішенями розміщені зокрема і портрети трьох "ворожих" політиків.

За даними видання РБК, даний епізод мав місце на патріотичному фестивалі для дітей в Томську. Організатором виступило місцеве відділення Всеросійської громадської організації ветеранів війни, праці, Збройних сил і правоохоронних органів.

Мілітаризація дітей в Росії

Як писав УНІАН, дитячі майданчики в Росії перетворюються на тренувальні військові полігони. По всій країні в дитячих садах і школах на дітей надягають форму і змушують їх брати участь в тренувальних маршах, рити окопи, кидати гранати і стріляти справжніми боєприпасами.

Мілітаризація російських державних шкіл посилилася після вторгнення в Україну. І це не спонтанний сплеск патріотичних почуттів, а нав'язана урядом політика. Інвестиції в мілітаризацію колосальні. Міністр освіти Сергій Кравцов нещодавно заявив, що зараз в російських школах і коледжах діє близько 10 тисяч так званих "військово-патріотичних" клубів, в їх роботі беруть участь чверть мільйона осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: