У РФ побільшало вбивств / УНІАН

У минулому році в Росії вперше за 20 років зросла кількість вбивств і замахів на вбивство.

Як пише "Коммерсантъ" з посиланням на доповідь адвокатського об'єднання "Травмпункт", до 2022 року статистика Генпрокуратури показувала "стійке скорочення" вбивств і замахів: з 32 265 випадків у 2002 році до 7332 у 2021-му. Однак у 2022 році кількість таких випадків зросла на 4% - до 7628.

Автори доповіді "Закономірності зростання насильства в країнах, які брали участь у збройних конфліктах" відзначають істотне зростання числа вбивств і замахів на вбивство в прикордонних з Україною регіонах, де Росія веде війну.

Відео дня

Лідирують за кількістю вбивств регіони на кордоні з Україною. У Білгородській області зареєстроване число вбивств і замахів зросло в порівнянні з 2021 роком з 52 до 102, а в Курській - з 58 до 89. Також зростання відзначено в Москві - з 269 до 413.

Вбивства в РФ - останні новини

Через санкції Росія зіткнулася з новою несподіваною проблемою - дефіцитом трупів для навчання медиків. 

У Росії, "мобіки" ліквідуються, навіть не потрапивши на фронт в Україні. Росіянин в Курській області застрелив товариша по службі.

Кіровської області (РФ) був убитий 25-річний окупант Данило Разумов, якого ЗСУ не встигли ліквідувати на війні в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: