Влада РФ намагається запобігти будь-якому враженню пораженства / фото ua.depositphotos.com

У Росії фактично забороняють високопоставленим чиновникам звільнятися з роботи, поки триває війна проти України.

Таке припущення висловило Міноборони Великої Британії посилаючись на свою розвідку. За їхніми даними, така заборона, імовірно, поширюються на регіональних лідерів, силовиків і членів адміністрації президента.

У британській розвідці вважають, що в приватному порядку бдагато чиновників нібито "вельми скептично ставляться до війни", а також часто "відчувають стрес на роботі" в нефункціональному апараті воєнного часу. При цьому, заборона на звільнення, імовірно, дотримується завдяки сильним натякам на те, що звільненим особам будуть пред'явлені сфабриковані кримінальні звинувачення.

Відео дня

"Крім того, що влада стурбована прогалинами в можливостях, які залишаться після звільнення, влада, імовірно, також намагається запобігти будь-яким настроям поразки і зміцнити почуття колективної відповідальності за війну", - сказано в повідомленні.

Інші новини "русского міра"

Як повідомляв УНІАН, раніше росЗМІ стало відомо, що Кремль заборонив російським високопосадовцям звільнятися під час війни, а незгодним погрожують кримінальним переслідуванням. В адміністрації диктатора Володимира Путіна бажання піти з посади розцінюють як зраду, тому перед держслужбовцями поставили завдання "демонстрації єдності".

Також стало відомо, що в Росії набирає обертів прихована мобілізація. Зокрема, бізнес змушують агітувати своїх працівників записуватися "добровольцями" до армії. Таким чином, Кремль реалізує майже феодальну систему набору людей в армію.

А тим часом за перші чотири місяці 2023 року до російських військових судів надійшли 1053 кримінальні справи за статтею 337 КК РФ - "самовільне залишення частини". Це вже більше, ніж за весь 2022 рік, коли було заведено 1001 справу.

Вас також можуть зацікавити новини: