У Росії вперше за багато років зросла кількість алкоголіків / скріншот

У Росії вперше за десять років зафіксовано зростання випадків встановлення діагнозу "алкогольна залежність". Про це інформує "Коммерсантъ" із посиланням на дані Росстату.

Так, з 2010 по 2021 рік кількість вперше виявлених пацієнтів із алкогольною залежністю скоротилася майже вдвічі — зі 100 тис. до 53 тис. осіб. Проте у 2022 році лікарі виявили 54,2 тис. таких пацієнтів. Опитані експерти пояснюють відкат комплексом причин — пандемією, соціально-економічними потрясіннями та "посиленням геополітичних протистоянь".

Лікар-психіатр, нарколог, керівник наркологічної та психіатричної клініки Руслан Ісаєв підтвердив виданню, що у "доковідний період" було помітно зниження алкоголізації російського населення.

Відео дня

"По-перше, це спільний результат роботи держави та суспільства загалом. ... Друга причина — глобальна зміна самого характеру залежності. Сучасна молодь перестає пити алкоголь та переходить на нехімічні види залежності, зокрема ігроманію. Наприклад, номофобія — залежність від мобільного телефону чи страх залишитися без нього", - пояснив лікар.

При цьому Ісаєв погоджується, що "соціально-економічні потрясіння, посилення геополітичних протистоянь та санкційного тиску" в останні роки "дещо призупинили" позитивну динаміку скорочення вживання росіянами алкоголю.

Алкоголізм росіян - останні новини

Росіяни нервують через наступ ЗСУ, пиячать і стріляють один в одного. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Також УНІАН повідомляв, що на Херсонщині зросла кількість випадків дезертирства окупантів та пограбувань. Як розповіли у Центрі національного спротиву, однією з причин є низька дисципліна у ЗС РФ, через що в армії ворога процвітає пияцтво та випадки дезертирства.

Вас також можуть зацікавити новини: