Військовослужбовець-контрактник був поранений міною, випадково підірваною товаришами по службі / фото wikimedia.org

Пораненому в Україні російському солдату Хізрі Куразову відмовили у стандартній компенсації за отримані на війні поранення, оскільки вони були нанесені його товаришами по службі, а не українськими військовими, пише Business Insider з посиланням на постанову Південного окружного військового суду Росії від 8 вересня.

Зазначається, що військовослужбовець-контрактник був поранений міною, випадково підірваною товаришами по службі.

Його травми були підтверджені російським військовим госпіталем 14 березня, а причиною ран було названо неправильне поводження з боєприпасами з боку когось із його підрозділу, йдеться в постанові.

Відео дня

Згідно з рішенням, солдат подав позов на суму 3 мільйони рублів або 30 тисяч доларів. Росія виплачує ці виплати з початку 2022 року солдатам, пораненим внаслідок вторгнення на Україну.

Однак 25 травня проведене розслідування встановило, що поранення солдата не були безпосередньо пов'язані з будь-якими бойовими завданнями, а були нанесені через помилку іншого військовослужбовця. У результаті командир Куразова розпорядився відмовити в позові, а суд - у компенсації.

Втрати Росії в Україні - що повідомлялося

Як писав УНІАН, спільні бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення попередньо склали 279 440 чоловік особового складу. За минулу добу українські захисники та захисниці ліквідували ще 360 російських окупантів.

Також Росія, зокрема, втратила в Україні не менше 4 732 танки, 9 008 бойових броньованих машин, 6 565 артилерійських систем, 801 РСЗВ, 540 систем ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: