Журналіст допомагав оператору / фото Коммерсантъ FM 93,6

Журналіста російського телеканалу ледь не забрали правоохоронці за піднятий чистий аркуш паперу.

Про це в Twitter повідомляє Коммерсантъ FM 93,6.

За їх даними, журналіст під час події допомагав своєму оператору налаштувати баланс білого на камері перед включенням. Для цього він підніс білий аркуш паперу перед об'єктивом камери. Однак правоохоронці, мабуть, подумали, що чоловік вирішив влаштувати одиночний пікет і хотіли його забрати.

Відео дня

«Якийсь телеканал вирішив налаштувати баланс білого. Чоловіка у підсумку хотіли забрати. Але не стали, після пояснень», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ Росії заклики "до відчуження територій" хочуть прирівняти до екстремізму

Користувачі соцмережі іронічно коментували курйозний інцидент.

«Тобто баланс білого, чо, расист?», «Я/Ми баланс білого», «White balance matters», «Менти, мабуть, думали що це плакат з невидимими гаслами», «Знаємо ми ваш баланс білого! Країну на веселку хочете розкласти!», «Вона і без веселки розкладається», «І росіяни ще дивуються, навіщо українці влаштували Майдан», «Якщо в натовпі несподівано крикнути «НАБРИД!» - всі відразу зрозуміють, про кого йдеться. Ну і мусора тут як тут!», «Взяв б георгіївську стрічку і налаштовував би свій баланс білого. А то так і норовлять тримати в руках "чистий аркуш з можливістю написання на ньому антиурядових гасел", «Це тому що якщо всі кольори веселки скласти, то виходить білий».

Як повідомляв УНІАН, біля будівлі Федеральної служби безпеки РФ на Луб'янці затримали 20 журналістів, які вийшли на одиночний пікет проти затримання колишнього колеги і радника глави Роскосмосу Івана Сафронова, звинуваченого в державній зраді.