Кадиров просив у Путіна ППО для Чечні / фото REUTERS

Скандальний глава Чечні Рамзан Кадиров, ймовірно, замислюється про відділення республіки від Росії та можливу зраду диктатора Путіна.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю Наталії Мосейчук, передає ТСН.

Таким чином Жданов прокоментував недавнє прохання Кадирова до Путіна розмістити в Чечні системи ППО.

Відео дня

"Тому що Чечня, як суб'єкт Федерації, знаходиться в єдиній системі ППО Росії та протиракетної оборони, яку вони позиціонують як таку, що може збити всі ракети НАТО. Хоча, дивлячись на те, що вони не можуть збити ракети, які начебто на Білгород летять з території України, тоді яка у них система, що вона може і не може... Кадиров, який просить окрему ППО, згадав другу чеченську війну, коли російська авіація бомбила Чечню і треба було захищати повітряний простір? Тоді у нього в голові десь ідея Ічкерії. Він одного разу зрадив Ічкерію, тепер хоче зрадити РФ. Мене така позиція Кадирова не дивує", - сказав Жданов.

Експерт при цьому засумнівався, що Путін виконає прохання Кадирову. Аналогічно їх не отримає І Білорусь попри обіцянки російського диктатора.

"Він сьогодні боїться роздавати війська. Він у Тегерані вмовляє Туреччину і Іран не чіпати зони відповідальності всередині самої Сирії. Тому що Росія сьогодні не в змозі протистояти або відстоювати власні інтереси в тій же Сирії. Ніхто не дасть. Але якщо вони оголосять знову про відділення від РФ, то Росія вже третю чеченську кампанію не витягне. Нічим", - переконаний Жданов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у РФ вирішили "планово" перевірити системи оповіщення, а Кадиров попросив розмістити в Чечні системи протиповітряної оборони і назвав це"попереджувальним тактичним заходом".