REUTERS

Мета слідства — перевірити, чи вступили лейбли Universal Music Group, Sony Music Entertainment і Warner Music Group у змову між собою або з Apple, щоб перешкодити потоковим музичним сервісам, наприклад шведському Spotify, які працюють за так званою умовно-безкоштовною моделлю.

Читайте такожApple презентувала музичний сервіс і назвала дату його запуску

Про це за інформацією The New York Times повідомляє Lenta.ru.

Відео дня

Першою на запит генеральних прокурорів відповіла Universal Music Group. Юристи звукозаписного лейбла підкреслили, що компанія не укладала з Sony Music Entertainment, Warner Music Group або Apple ніяких подібних угод і не планує укладати їх в подальшому.

Джордж Джепсен назвав відповідь Universal задовільною і додав, що влада продовжить стежити, щоб на музичному ринку існувала здорова конкуренція.

Компанія Apple ніяк не прокоментувала ситуацію.

Для обох генеральних прокурорів це не перша антимонопольна справа, пов'язана з Apple. У 2013 році вони вже брали участь у розслідуванні, коли компанію підозрювали у змові з книговидавцями з метою підняти ціни на електронні книги.

Apple показав свій власний музичний потоковий сервіс Apple Music 8 червня. Ціна передплати на нього в США збігається з розцінками Spotify і становить 10 доларів на місяць. При цьому у Apple Music немає опції безкоштовного використання, зате є безкоштовні перші три місяці.