REUTERS

Департаментом кіберполіції Національної поліції України розробив низку рекомендацій для підприємств, установ та організацій усіх форм власності, як заблокувати доступ до заборонених веб-ресурсів.

Так, працівники Департаменту кіберполіції зазначають такі методи блокування, як блокування за IР-адресами, за допомогою DNS та по URL.

Читайте такожІнтерес українців до методів обходу блокування російських ресурсів згасає (інфографіка)

Відео дня

Найбільш ефективним методом серед них працівники поліції виділяють саме блокування ресурсів за допомогою блокування IР-адреси. Більше того, налаштування обладнання за такими рекомендаціями не потребує додаткових фінансових затрат та придбання техніки.

Кіберполіція звертає увагу користувачів, що останнім часом у мережі, з використанням прийомів агресивного маркетингу, швидко розповсюджуються спеціалізовані браузери. "Вони, під легендою надання можливості здолати обмеження доступу до заблокованих ресурсів, насправді отримують повний доступ до операційної системи та персональних даних користувача", - повідомляють в Кіберполіції.

Зазначається, що користувачі, які встановили браузери FreeU і Yandex Browser with protect піддають свої комп'ютери ризику зараження, а також віддаленого доступу до них з боку російських спецслужб.

"У подальшому, отримана зловмисниками інформація може використовуватись ними на власний розсуд. Крім того, вони таким чином матимуть змогу використовувати комп’ютери користувачів у протиправних діях", - зазначили в Кіберполіції.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соціальних мереж ВКонтакте та Одноклассники, а також Яндекса.