Учасники протестів розмалювали будівлю Офісу президента і повибивали шибки / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Будівля Офісу президента, біля якої в суботу ввечері прихильники Сергія Стерненка влаштували акцію протесту, залишилася без центральних дверей, але досі рясніє написами.

Про це свідчать фото та відео з місця події. Двері, які учасники акції забруднили фарбою і залишили з розбитими шибками, зняли працівники комунальних служб.

Дверей в Офісі президента більше немає / фото "Страна"

При цьому на стінах будівлі як і раніше видно сліди фарби та написи, проте зникло зображення свастики, залишене активістами на фасаді.

Відео дня

З'ясувалося, що його затер киянин Микола Давидюк, з його слів, за власною ініціативою.

"Як уже жартували, непогана картина вийшла на Банковій з точки зору сучасного мистецтва. Але один логотипчик там точно заважав. Тепер його там немає", - зазначив Давидюк на своїй сторінці у Facebook.

фото facebook.com/davydiuk
фото facebook.com/davydiuk

Центральний вхід в Офіс президента оточений. При цьому, як повідомляє "Страна", є охочі сфотографуватися біля будівлі. 

"Це зараз головний арт-об'єкт", - повідомив перехожий, попросивши сфотографувати його на фоні ОП.

Акція на підтримку Стерненка: що відбувалося

Справа Стерненка: що відомо

  • 23 лютого Приморський райсуд Одеси призначив Стерненку покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна у справі про викрадення місцевого депутата, учасника антимайдану Сергія Щербича.
  • Стерненка і ще одного обвинуваченого у справі - Руслана Демчука - взяли під варту в залі суду і відвезли до СІЗО, де вони перебуватимуть до набуття вироком законної сили.
  • 19 березня суд в Одесі відхилив апеляцію на вирок Стерненку і залишив його під вартою.
  • Крім того, Приморський райсуд Одеси з вересня 2020 року розглядає справу про обвинувачення Стерненко в умисному вбивстві громадянина Івана Кузнєцова і незаконному носінні холодної зброї.