Найбільше будувати своє життя за кордоном хотіли б люди працездатного віку  / УНІАН

Абсолютна більшість опитаних українців воліє будувати своє майбутнє життя в Україні - близько 70%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у презентованих на прес-конференції результатах загальнонаціонального дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова.

"Відносна більшість опитаних є оптимістами стосовно майбутнього життя українців за 25-30 років. Понад 40% переконані, що умови життя стануть кращими. Ще чверть вважає, що ситуація принципово не зміниться", - йдеться у результатах опитування.

Відео дня

Читайте такожГоловні новини України за 21 серпня: відставка Холодницького та одужання сина Зеленського від коронавірусу

Крім того, близько 16% вважають, що умови життя стануть гіршими.

При цьому, молодь в цьому питанні є найбільш оптимістичною.

"Абсолютна більшість опитаних воліє будувати своє майбутнє життя в Україні - близько 70%. Натомість 19% скоріше хотіли б будувати своє життя деінде. Однак тут існує і тривожний аспект. Найбільша кількість осіб, які хотіли б будувати своє життя за кордоном, якраз серед молодих людей до 40 років", - зауважують соціологи.

Також у дослідженні зазначається, що більша частина опитаних не задумувалася над тим, аби виїхати з України за кордон, та збирається жити й працювати в Україні.

"Однак, значна частина респондентів все ж роздумувала чи роздумує про можливість виїзду. Основні причини: за кордоном можна заробити більше грошей (22%), в Україні надто нестабільна політична ситуація (13%), а також не влаштовують умови життя в Україні (13%)", - йдеться в результатах дослідження.

*** Загальнонаціональне дослідження проведено фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 14 по 19 серпня в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Опитано 2018 респондентів віком від 18 років методом інтерв’ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Опитування українців: новини на тему