Через війну в Україні люди були змушені покинути свої домівки/ фото УНІАН, Олександр Прилепа

Переселенці, яких розмістили в навчальних закладах, можна виселити тільки при наданні їм альтернативного житла.

Про це повідомила прес-служба Мінреінтеграції.

"Напередодні нового навчального року в Мінреінтеграції почали надходити скарги від ВПО про те, що деякі навчальні заклади хочуть їх виселяти. За словами Ірини Верещук, за період з 7 по 13 липня на гарячі лінії Мінреінтеграції надійшло 312 таких сигналів. Непоодинокі випадки і того, що з переселенців намагаються стягувати орендну плату за тимчасовий притулок", - зазначили у відомстві.

Відео дня

За словами Верещук, людей, які мали тимчасово переселитися до навчальних закладів, до початку навчального року потрібно забезпечені альтернативним житлом, придатним для проживання, утепленим та відремонтованим.

У зв'язку з цим, місцева влада зобов'язала створити додаткові резервні місця для розміщення переселенців. У міністерстві додали, що тимчасові притулки для ВПО будуть реконструйовані або відремонтовані до холодів.

Нагадаємо, у західних областях України шукають нові прихистки для внутрішньо переміщених осіб, які розміщуються в закладах освіти. Школи треба звільнити до початку навчання.

Зокрема, у Львові у закладах освіти проживає 2,5 тисячі людей (навесні їх було 20 тисяч).  Їх планують переселити, аби звільнити школи до початку навчального року.

Вас також можуть зацікавити новини: