Як полагодити гніздо зарядки телефону: найпростіший і швидкий спосіб / фото ua.depositphotos.com

У процесі використання смартфона, чи то iPhone, чи то Android-девайс, його роз'єм для підключення кабелю зарядки або навушників неминуче забивається пилом і брудом або окислюється. 

Як визначити, коли пора очистити роз'єм? Ось кілька ознак, на які варто звернути увагу:

  • Нестійке підключення: якщо ви помічаєте, що кабель зарядки не замикається міцно або з легкістю від'єднується навіть при невеликому русі, це може бути ознакою забруднення роз'єму.
  • Проблеми із зарядкою: телефон або перестає повністю заряджатися, або процес повного відновлення заряду вимагає більше часу, ніж раніше.
  • Шуми або перебої в звуці: при використанні навушників відтворення музики стає нестабільним або присутні нетипові шуми.

Якщо ви помітили хоча б один з цих ознак, то, ймовірно, пора очистити роз'єм. Особливо, якщо ви ніколи до цього не виконували цю процедуру.

Відео дня

Важливо наголосити, що порт зарядки може забруднюватися сам по собі. Для цього зовсім не обов'язково упускати телефон в пісок або недбало до нього ставиться. Навіть якщо ви носите свій гаджет в чохлі, дрібні порошинки, ворс і бруд з часом накопичуються всередині всіх отворів і роз'ємів. В результаті чого кабель може не повністю вставлятися в порт, що призводить до порушення контакту і неможливості зарядки телефону.

Чистимо роз'єм для зарядки своїми руками

Зауважимо, що для того, щоб очистити порт від пилу, не потрібні спеціальні інструменти. Досить звичайної голки або тонкого металевого пінцета. Тут головне – не поспішати і бути дуже акуратним. Різкий рух може пошкодити контакти порту, і тоді телефон перестане заряджатися.

Процедуру очищення слід проводити повільними й обережними рухами, спрямованими на виштовхування сміття з роз'єму. Чого точно не потрібно робити, так це тиснути пінцетом або голкою всередину роз'єму, тим самим ще більше утрамбовуючи пил і сміття.

Якщо у вас вдома є тільки зубочистка, рекомендується перед виконанням процедури намотати невелику кількість бавовни (бавовняної пряжі) на кінчик зубочистки.

Скріншот

Мінімізувати можливі пошкодження можна, купивши балончик зі стисненим повітрям, який часто використовується для чищення комп'ютерних компонентів. Досить направити струмінь стисненого повітря в гніздо зарядки і виконати декілька коротких і сильних потоків, щоб видалити пил. Всі забруднення під тиском вилетять назовні.

Загалом, очищати роз'єм краще регулярно, але акуратно. Як можна переконатися, це не складний процес, який вимагає декількох хвилин вашого часу, проте допоможе зберегти працездатність вашого пристрою. 

Якщо після очищення роз'єму ваш пристрій не став краще заряджатися, тоді все ж варто звернутися в сервісний центр, де його протестують фахівці.

Раніше УНІАН також ділився лайфхаком, як швидко почистити динамік на телефоні без сторонньої допомоги. І розповідали про важливу процедуру на смартфоні, яку багато хто ігнорує, але яку потрібно виконувати раз на тиждень.

Вас також можуть зацікавити новини: