Україна закрила свій повітряний простір для пасажирських літаків через повномасштабну війну / REUTERS

Прогноз Європейської організації з безпеки повітряної навігації щодо обмеження на польоти над Україною до 2029 року є виключно припущенням Євроконтролю, розповів у коментарі OBOZREVATEL авіаційний експерт Богдан Долінце.

Він наголосив, що звіт - лише гіпотеза європейського відомства. "Це не означає, що у разі припинення війни та відкриття надземного простору ми не зможемо літати. Це виключно припущення, яке було висунуте Євроконтролем", - сказав він.

Також експерт додав, що європейські фахівці отримують певну інформацію від України щодо прогнозів, "але напевне "Украерорух" не може чітко прогнозувати, тому що дуже складно визначити, що відбуватиметься з повітряним простором".

Відео дня

"І вже на основі цієї інформації відомством було зроблене таке припущення. Однак воно ні чим не підтверджено, тому що навіть у звіті немає посилання на джерело, чому вони так вирішили", - зазначив Долінце.

Літаки над Україною - прогноз ЄС

Напередодні Європейська організація з безпеки повітряної навігації (Євроконтроль) опублікувала весняний звіт, у якому йшлося про те, що обмеження на польоти цивільної авіації в повітряному просторі України, Молдови, Білорусі та Росії діятимуть до 2029 року.

Серед перерахованих причин припинення польотів цивільної авіації - повномасштабна війна в Україні.

Україна закрила свій повітряний простір у день російського вторгнення. Своєю чергою, країни ЄС і США закрили повітряний простір для російських авіакомпаній. 

Водночас 4 квітня кияни могли бачити у небі над столицею пасажирський літак - SkyUp евакуював свій останній літак з "Борисполя".

Наразі основним транспортом, який сполучає Україну та країни Заходу залишається залізниця. Днями стало відомо, що з України до Польщі запустять новий залізничний маршрут - через Варшаву, Люблін, Раву-Руську та Львів.

Вас також можуть зацікавити новини: