REUTERS

Про це голова правління ВГО «Союз «Народна пам'ять» Ярослав Жилкін написав на своїй сторінці у Facebook.

«Стан справ на сьогодні місії "Чорний Тюльпан". До нас надійшла величезна кількість звернень від простих людей та громадських організацій з пропозицією надати допомогу, із закликом - "Не залишайте роботу!". Отримавши допомогу, ми порахували, що не в праві припинити роботу, чекаючи вирішення питання або офіційної реакції (якої поки так і немає) держави. Тому без шуму і пилу відремонтували машини, провели ротацію, і хлопці продовжують свою роботу. Сьогодні працюють у Вуглегірську», - написав він.

Жилкін також зазначив, що місія працюватиме, «на скільки вистачить ресурсів та сил».

Відео дня

«Якщо, звичайно, наших волонтерів не приберуть з проекту ... Проблеми, порушені нами, - не вирішуються.

Поки за приватною ініціативою проводжу зустрічі та консультації з людьми, які можуть змінити ситуацію», - зазначив він.

Читайте такожУкраїна домовляється з бойовиками про допуск на окуповані території для розшуку тіл загиблих бійців

Як повідомляв УНІАН, на початку липня волонтери місії «Чорний тюльпан» («Евакуація 200»), які займалися пошуком, ексгумацією та вивезенням тіл військовослужбовців, загиблих у зоні антитерористичної операції, призупинили свою діяльність.

«Ми змушені призупинити нашу участь у місії "Евакуація-200" (Чорний Тюльпан). Причини банальні: відсутність коштів на ремонт транспорту (дві машини стоять в очікуванні ремонту, одна з лисими колесами), нема за що відшкодовувати волонтерам кошти на відрядження, проїзні, витратні матеріали. Не визначено наш статус - хлопці вже використали свої відпустки на роботах! А за що сім'ї годувати? Я вже мовчу про те, що ніхто з наших так і не отримав статус учасника», - написав на своїй станиці у Facebook Жилкін.

Гуманітарна місія «Чорний тюльпан» («Евакуація 200») стартувала у вересні 2014 року. У роботі місії брали участь близько 120 добровольців з різних регіонів України. Станом на кінець лютого 2015 року волонтери місії вивезли із зони АТО 390 тіл загиблих українських військових. Гуманітарна місія «Евакуація-200» («Чорний тюльпан») - це волонтерський проект Міноборони (проект цивільно-військового співробітництва), Національного військово-історичного музею України та ВГО «Союз «Народна пам'ять».