Блогерки "злили" в мережу роботу української ППО / офіс Генпрокурора

СБУ зібрала доказову базу і отримала висновки експертиз, які підтвердили незаконну діяльність чотирьох мешканок столиці, які поширювали інформацію про роботу української ППО під час масованої атаки РФ на Київ 16 травня.

Як йдеться у повідомленні Сдужби, одна з них – 32-річна киянка виклала заборонений контент у своїх соцмережах та надіслала його адміністратору одного із популярних Телеграм-каналів, а вже за кілька годин її відеозапис був поширений на проросійських майданчиках.

Інша – 36-річна киянка опублікувала відео з роботою ППО та результати ураження ворожих цілей у власному Інстаграм-акаунті.

Відео дня

Третя фігурантка також поділилася своєю відеозйомкою у соцмережах.

Четверта підозрювана – уродженка Сумщини, яка проживає у Києві. Спочатку вона відзняла результати збиття ворожих ракет, а потім розіслала файли своїм знайомим у різні месенджери.

"Для уникнення кримінальної відповідальності зловмисниця намагалася видалити заборонені повідомлення", - зазначили в СБУ.

Усім чотирьом повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу ("поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану").

Блогеркам загрожує до 8 років тюрми.

"Служба безпеки вкотре наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали про діяльність Сил оборони і наслідки ворожих обстрілів", - нагадали в СБУ.

Удар по Києву 16 травня

Вночі на 16 травня росіяни влаштували масовану повітряну атаку по Україні. На столицю летіли ракети "Кинджал". Їх було запущено шість і всі їх збила ППО. Крім того, українські захисники ліквідували ще 9 "Калібрів", 3 - балістичні ракети, 6 - "Шахедів" та 3 безпілотники інших моделей. 

А 17 травня стало відомо, що правоохоронні органи викрили шістьох блогерів та заблокували онлайн-камери, які "засвітили" роботу протиповітряної оборони України після нічної російської ракетної атаки 16 травня

Вас також можуть зацікавити новини: