Експерт пояснив, чи можуть окупанти готувати прорив фронту на Лимансько-Куп'янському напрямку / фото facebook.com/93OMBr

Російські окупанти можуть готувати "ударний кулак" на Лимансько-Куп'янському напрямку, куди росіяни кинули 110 тисяч людей. Причина криється в Бахмуті, який вони не можуть здати, тому будуть битися до останнього

"Не потрібно недооцінювати ворога. 110 тисяч людей - це неймовірно багато. Поясню, чому вони це роблять. Все через Бахмут. Здати вони його не можуть, і зрозуміло чому. Битимуться до останнього патрона, до останнього солдата. Як вони мислять? Не можуть далі просунутися, Бахмут потрібно тримати, потрібно створювати точку тиску, куди, за їх логікою, ми будемо знімати сили і засоби з Бахмутського плацдарму. Це логічно. Сконцентрували величезну кількість живої сили, це так. Але цю силу потрібно забезпечити нормальною технікою", - розповів військовий експерт, полковник запасу Петро Черник в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

При цьому він вказав, що велика кількість живої сили необхідно забезпечити технікою і озброєнням.

Відео дня

"40-тисячний корпус потребує 725 танків, 2,5 тисячі броньованих машин і тисячі стволів артилерії і реактивних систем залпового вогню. Всього цього немає. Якщо знайдуть 500 танків, це буде добре. Відкриті джерела кажуть, що у них ледь 500 броньованих машин, а потрібно 5 тисяч. І потрібно 2 тисячі стовбурів. Немає цього. Якщо вийдуть на показники в 50% постачання технікою, це для них буде фантастика. Але є нюанс. Бахмут вони брали не технікою, а піхотою, і 100 тисяч – це багато", - пояснив експерт.

За його словами, минулого разу українські військові впоралися, але 100 тисяч військових – це забагато, адже їх теж доведеться знищувати.

"Не потрібно боятися часткових успіхів ворога. Жодна війна в світі не знає, щоб одні нескінченно наступали, а інші нескінченно відступали. Навіть ті, хто зазнають стратегічної поразки, все одно наступають і можуть мати успіх. Друга світова війна, 1944-1945 рік. Німці ще під Сталінградом зрозуміли, що їм кінець, але вирішили битися на смерть. Арденнська операція, так званий Арденнський виступ у напрямку Південно-Західної Бельгії. Вони прорвали оборону США на 100 кілометрів. Це був серйозний успіх. Але хід війни це не змінило. І у росіян можуть бути якісь часткові успіхи, і це потрібно спокійно приймати. Бої і битви можуть бути програні. Важливо виграти війну", - підсумував Черник.

Ситуація на фронті - останні новини

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що російські окупанти за 24 вересня намагалися наступати на декількох напрямках фронту, але сили оборони успішно відбили всі атаки. Всього сталося 24 бойових зіткнення.

Крім того, начальниця об'єднаного прес-центру сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила, що військові РФ хотіли б збільшити свої резерви на захопленій частині Херсонської області, але не можуть цього зробити. Зараз їм необхідно посилити свої позиції на інших двох напрямках - Запорізькому і на Сході, де скоординовані резерви.

Вас також можуть зацікавити новини: