ЗСУ готуються контрнаступати / t.me/V_Zelenskiy_official

Контрнаступ ЗСУ вже на низькому старті, українські військові виконують наступальні операції, тож питання полягає в іншому - коли станеться прорив, зазначив військовий експерт Роман Світан.

При цьому експерт назвав відхід Пригожина з Бахмута однією з ознак, що "готовність українських військ для виконання наступальних операцій є". 

"Вагнерівців" тепер перекидають уздовж Азовського узбережжя подалі від HIMARS. Світан припускає, що, можливо, найманці братимуть участь вже в утриманні Маріуполя, Бердянська або Мелітополя. 

Також Світан назвав дату, коли, на його думку, варто чекати "рухів" на фронті.

"Низький старт. Місяць йде підготовка, розгортання військ перед кидком і проривами. Ось цей місяць закінчується через тиждень. Грубо кажучи - до 6-7 червня", - сказав експерт.

За його словами, одним з напрямків буде район Бахмута: "Спочатку може бути 5-7 напрямків потужних масованих артилерійських атак - починаючи з Кінбурнської коси... Досить вдалою була розвідка боєм з-під Вугледара вздовж Волновахи. Кілька підрозділів РФ "жахнули гарненько". І відповідно Бахмут - Білогорівка - Кремінна і Куп'янськ".

Контрнаступ ЗСУ - головне

25 травня 2023 року радник голови ОП Михайло Подоляк заявив про початок контрнаступу, але незабаром уточнив, що контрнаступальна операція - це робота не одного дня, вона не почнеться "з перерізання червоної стрічки".

Тоді як 27 травня, Подоляк додав, що Україна готує підґрунтя для контрнаступу проти російських окупаційних сил, і інтенсивність бойових дій наростає. 

Наразі "вагнерівці" виходять з Бахмута в пошарпаному і розбитому стані, на їхнє місце заводять сили регулярних військ російської армії. 

Напередодні заступниця міністра оборони Ганна Маляр відзначала, що наступальна активність російських окупантів на Бахмутському напрямку знижена. 

Вас також можуть зацікавити новини: